En bra dag!


Körde in till institutionen halv tio och var där fem över tio. Lite skillnad mot att åka kollektivt. 🙂 Men det är inte oöverstigligt.

Hade ett seminarium i utbildningshistoria och jag försöker finna lite nya sätt att få studenterna att nå kunskap. Eftersom vi har få seminarier är risken stor att det blir föreläsningar, dvs. att jag håller i tråden för att man skall få in allt. Även om det blir diskussioner, så känns det som om en del aldrig kan tas upp. Nu har vi en hel del material i form av TV-och radioprogram. Och hur använder man detta i undervisningen. Jag vill att studenterna även skall få en känsla för historien, inte endast läsa om den. Visst kan man rekommendera dem att kolla in dessa, men det blir lite upp till var och en, efter eget intresse. Nu har jag alltså organiserat ett seminarium på distans. Och arbetar på att få det att gå ihop. Vi lever i en tid då internet, konferenser mm. är vanliga. På något sätt måste vi hänga med. Men, kanske man kan tycka, är det viktigast att mötas irl. Håller helt med. Men att ordna en visning i seminariesalen med trettio studenter som tittare fungerar dåligt. Men vi får se hur det går. Om det lyckas kanske man framöver kan ordna det under seminarietid.

Fick hjälp av vår IT-expert med att installera Word Office 2010, så nu kan jag både öppna .docx-filer och lägga in fotnötter. Har ju sen min dator kraschade använd mig av Word Office Starter och i den saknas en hel del. Och i min gamla Mac gick det inte att öppna .docx-filerna. Ett riktigt elände som tog bort massor av tid.

I morgon har jag en mellandag och kommer arbeta vidare på min idé, och göra om mina ppt-presentationer, för av någon anledning fungerade inte de jag redan har i det nya programmet. Men det kan var något jag inte klurat ut man måste göra. Öppna dem kan jag göra i Power Point, men det öppnar sig inte när man dubbelklickar. Det står endast att det inte finns några bilder. Knepigt! Men hux flux kanske jag ramlar på lösningen. Vi får se! Fast jag kan se det som en möjlighet att göra nya presentationer. Man får se allt som en möjlighet!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: