Mellandag


Det är en mellandag. Har svarat på en del mail, bedömt en tenta och fixat material på Mondo. Men för övrigt är det ganska lugnt. Väntar på en del svar. Men det är nästan så jag börjar tro att det är något jag glömt att göra.

Igår var jag ute och körde en runda igen. Lika bra att passa på nu när det är mildväder att ladda batteriet. Rätt som det är smäller det till igen. Läste i går en del ur förordet i Hegel, samt skrivit en A4 om ämnet jag vill skriva om i B-uppsatsen i filosofi. Min preliminära frågeställning som säkerligen behöver brytas ner i fler konkreta frågor är:

På vilket sätt kan individen behålla sin särskildhet inom den grupp hon tillhör, (även om den skulle strida mot gruppens identitet), och ändå bli erkänd?

Varför jag vill fokusera på den här typen av frågeställning är för att det här är något som är av vikt för nutidens lärare, att förmedla en värdegrund som skall gälla alla, samtidigt som de skall utgå från individens särart och grupptillhörighet. Något som har visat sig inte alltid är möjligt att åstadkomma. Men, tänker jag fortsättningsvis. Någon tanke bakom läroplanens mål och formuleringar om att detta ändå skall kunna vara möjligt, måste det väl ändå finnas. Kanske den inte är medveten utan att den baserar sig på en intuitiv känsla av att vi kan vara individuella inom ett kollektiv.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: