Vit snö …


Vaknade i morse till ett vitt landskap, med vit snö på marken men också på trädens grenar. Det enda som saknades var en sol som tittade fram som hade skapat en glittrande vy.

Det tog ett tag att gräva fram bilen och snön var tung. Men jag tog det lugnt. Lät en del vara kvar och körde mot Södertörns högskola. Väl där, fick jag början till andningsstopp (åtminstone var känslan den) och funderade när jag såg alla trappsteg jag skulle vara tvungen att gå upp från parkeringsplatsen, hur jag skulle orka. Men helt plötsligt släppte det och jag gick uppför trapporna lättare i kroppen och andningen än någonsin. Märklig känsla.

För-seminarium och vi pratade Hegel. Inte den enklaste filosofen i historien precis, men är en nyckelfigur och därför viktig att få kunskap om, men en hel del klarnade under seminariet. Men jag insåg att jag behöver läsa lite mer av och om hans filosofi för att kunna se de dolda referenserna till honom i vår tids politiska filosofi.

Det var sista seminariet idag och jag är glad (och faktiskt lite stolt) att jag lyckats stå emot frestelsen att stanna kvar i hemma i värmen och sova några timmar extra, istället för att gå upp och ge mig iväg. Några föreläsningsdagar har jag dock missat, men då på grund av trötthet. Lite tråkigt är det att inte träffa mina kurskamrater på ett tag. Kanske vi ses nästa termin, om jag får ihop det med min tjänstefördelning. Som det ser ut nu, skall det gå. Men det är det där med orken …

Eftermiddagen går åt tlll att förbereda mig för sista seminariet i en av mina kurser. Det är en lång dag och flera kortare föreläsningar som jag skall hålla. Men, det kommer fungera – det är ingen ny kurs.

Nu väntar även tentan i politisk filosofi som skall lämnas in nästa fredag.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: