De senaste dagarna…


Nu har några dagar gått. I förrgår träffade jag studierektorn och förberedde uppsats-kursen på eftermiddagen. Sex studenter kom och fem uppsatser blir det. Men det kommer nog några till. Har inte så många timmar på den kursen. För övrigt ingår den inte längre som obligatorisk eller valbar kurs inom vårt utbud, så det här blir sista terminen jag har kursen.

Igår talade jag i telefon två gånger med studenter, gick igenom mailen och filade på en kompletteringsuppgift. När allt detta var klart försökte jag mig på att läsa Hobbes och den första artikeln hann jag med. Men bara tre sidor på den andra. Och idag träffade jag mina studiekamrater i cafeét på Södertörn för en diskussion om Hobbes innan seminariet. Och under det, blev hans tänkande allt tydligare. Och jag blev så intresserad att jag köpt Leviathan. Dessutom fick jag en del tips om samtida politiska filosofer – Alain Badiou & Alberto Toscano m.fl i boken Kommunismens idé; Étienne Balibar med boken, Vi, det europeiska folket? och slutligen Jacques Rancière med boken Hatet mot demokratin. Har fått en hel del att läsa, men det är ju snart jul 🙂Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: