Hen


Användningen av ordet ”hen” har börjat få mig att uppmärksamma könsrollerna och könet på den man talar om. Tidigare har jag inte brytt mig om, om det är en han eller hon som talar eller har skrivit en bok eller uttrycker en tanke. Jag har istället fokuserat på vad som sägs. För mig är det mer betydelsefullt ”vad” någon säger, än ”vem” som säger det. En annan sak är att jag undrar varför det är så viktigt att inte tala om vilket kön någon tillhör. Har det någon som helst betydelse vilket kön en författare, forskare, lärare mm har, så att man måste könsneutralisera det?

Jag vet att det anges olika skäl för användning av ”hen”, men det används oftast genomgående utan att det till synes finns något skäl till det. En del menar att det är detsamma som h*n, men det är inte något som har varit tillåtet i en vetenskaplig uppsats t.ex. Skall ”hen” bli det?Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: