Egna studier


Körde till Södertörns högskola i förmiddags och började på politisk filosofi-kursen. Varje gång då jag skall börja en kurs och bli student känns det jobbigt den första halvtimmen, men sen börjar det bli intressant. Det tar ett tag att växla om från undervisare till studerande. Man förlorar den där självständigheten och blir fast vid sin plats. 🙂 Och som lärare är detta ju otroligt värdefull erfarenhet. Den är inte ny för mig, då jag varit student från och till sen år 2008.

Kursen är lovande och det finns en hel del av innehållet som jag kommer ha stor nytta av både när det gäller min undervisning och forskningen. Lärarna i filosofi, som jag har haft erfarenhet av på Södertörn är skickliga vad gäller att förmedla innehållet så förståelse uppstår och denna lärare är inte något undantag. Jag märker också att det är den kursen som är pusselbiten jag saknat lite grann. Meningen var ju att jag skulle bli klar med hela kursen våren 11, men det krockade med mitt eget schema. Nästa termin får jag se om det är möjligt att fortsätta … allt hänger på min tjänstefördelning. Och jobbet går före allt annat.

Vi börjar med att läsa Hobbes och även om det är en hel del självklara saker han talar om och att inte allt går att hålla med om, så verkar en del rent logiskt sätt helt korrekt. Ja, så är det. Men vi kommer fortsätta med Roussaeu, Kant, Hume m.fl. som kommer sätta den ena efter den andra i ett visst tvivelaktigt ljus. Läraren förklarade att texterna som vi skall läsa för ett samtal tillsammans. Spännande!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: