Lång fredag … :)


Ja, det blev en lång fredag för mig igår. Den började redan med ett långt givande samtal på tidig förmiddag och en hel del andra samtal för att reda ut vissa begrepp. Jag kom iväg till institutionen vid kl. 12 och var där kvart i ett. Bedömde en hel del examinationer medan jag väntade på studenten som jag handleder.

Under tiden kändes det att det var en disputation på gång. Många var på institutionen och matsalen gjordes i ordning med snacks och dryck. Själv hann jag inte vara med på disputationen och när min handledning av slut, var folk på väg bort.

Den som disputerade i går är Erica Falkenström som skrivit en avhandling med titeln Verksamhetschefens etiska kompetens med underrubriken Om identifiering och hantering av intressekonflikter i hälso- och sjukvården. Det hade varit intressant att vara med då jag forskar på etiken inom lärarutbildningen. För även om det är inom två olika områden och hennes avhandling inte ingår inom ramarna för lärarutbildningen, kan man hitta vissa beröringspunkter. Läsa avhandlingen skall jag i vilket fall göra. Jag har för tillfället fastnat i min egen forskning på grund av tidsbrist. Det är nästintill omöjligt att lägga ner en timme då och då på forskning.

Innan jag kunde köra hem igår, drog jag ut 27 nya bedömningar i kursen utbildningshistoria, från Mondo. Vi skall sluta med pappersinlämningar. Det tog lite tid, men nu ligger en ny bunt på skrivbordet, som jag kan börja med på måndag.

Idag och i morgon har jag en del att göra med resten av bedömningarna från kursen om etik. Men jag är så gott som klar med en av grupperna och en tredjedel av den andra. Av någon anledning har det gått trögt att bli klar denna gång – har grottat ner mig i detaljer alltför mycket, kanske för att det är på avancerad nivå och intressant med olika tankar och tillämpningar. Har upplevt att jag haft mer tid än jag faktiskt har. På måndag skall allt vara klart.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: