Nu är det klart


Nu har jag äntligen blivit klar med bedömningarna i kursen om etik – sextiosju bedömningar på två veckor. Tror knappt det är sant att jag får hela kvällen ledig. För de 27 bedömningarna som är kvar ligger på skrivbordet i mitt tjänsterum. 🙂 Och de skall vara klara i slutet av nästa vecka. Sen är allt bedömningsarbete i lärarprogrammets kurser klart.

Nu skall jag endast jämföra de här två gruppernas resultat med de fyra grupper jag haft tidigare, HT11 och V12. Först jämför jag de grupper jag haft med varandra. Därefter resultatet i alla grupper. Då kan jag utvärdera resultatet från sammanlagt 191 examinationsuppgifter. Det har varit lite olika villkor och variation gällande antal studenter i grupperna, samt gällande seminarietid. Min undervisning har dock varit i stort sätt densamma. Möjligen har den individuella responsen varierat med x antal studenter. Och det kan ha betydelse. Gruppdynamik och att det inte är samma studenter har också en viss betydelse. Jag har haft hög närvaro (trots icke-obligatorisk), samt hög inlämningsfrekvens. Så gott som alla har lämnat in sina examinationer. Det är bra gjort!

Men det jag främst vill försöka ta reda på är om min undervisning håller och i vad den kan behöva förändras, med ev. förändrade förutsättningar för kursen. Det blir iofs inget vetenskapligt resultat, men jag kan få en aning om vad som INTE fungerar när förutsättningarna förändras. Och sen försöka lösa det.

En annan stötesten är bedömningarna. Som jag skriver i tidigare inlägg har jag denna gång grottat ner mig i detaljer och det värsta eller det bästa (beroende av hur man ser det) är att jag efter 20 bedömningar denna gång började att ifrågasätta min egen bedömning. Och det tar ju lite tid, då det innebär att jag läser om en del.

Men nu är de iaf klara… Härligt!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: