Godkänt …


Jag gillar verkligen innehållet i intervjun med Emma Leijnse på SoS om hennes bok Godkänt, som jag har beställt nu. Speciellt gillar jag detta:

– Alla de här nationella proven som tar massor av tid. Ibland tänker man – men en lärare som har haft eleverna i tre år vad är det som den läraren får se i de nationella proven som den läraren inte redan visste. Det ska alltså komma någon slags bedömning utifrån på vad dina elever kan. Alltså är det kontroll – och brist på förtroende. Vi har visserligen en målstyrd skola, men man går hela tiden in från statens sida in och säger hur det ska vara. Frågan är var den här balansen finns mellan kontroll och förtroende. Jag tror att lärare framför allt känner sig kontrollerade.

Själv kan jag känna igen mig i en del av det här – inte av ledningen på min egen arbetsplats, men bland en del lärare ute på skolorna och utbildningspolitiker.

Nu väntar jag med spänning på boken och hoppas att den lever upp till mina förväntningar. Andra böcker skrivna om skolan har tyvärr inte gjort det.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: