Bedömningar och egna studier


Sitter just nu med en hel del bedömningar från två grupper på avancerad nivå och det är spännande läsning. För övrigt har jag nu omregistrerat mig på kursen politik 1 i filosofi på Södertörns högskola. Den jag inte blev klar med på grund av att tiderna krockade med min tjänst. Men denna termin börjar kursen när alla bedömningar är klara och jag har möjlighet att ta ut en del egen tid. Kursen i filosofi har koppling både till den kurs jag nu sitter och bedömer tentor från och min egen forskning. Nu krockar tiderna med bara en enda dag. Vårterminen 11 kunde jag bara vara med på två föreläsningar och två seminarier och det var inte precis givande, även om lärarna skulle ha godkänt det. Läser ju för att lära mig, inte för att få godkänt betyg. Nu är det den läraren som jag vill ha som leder kursen, då hon lägger upp den på ett annat sätt än vad den andra läraren gör. Jag anser att närläsning ger mer och fördjupar lärandet. Har även det andra momentet i Estetik kvar på SU, som jag också var tvungen att vänta med på grund av jobbet, som ju absolut viktigaste. Men den går inte förrän i period C och D nästa termin. Det finns inga val i det hänseendet. Jag söker och om tiderna passar går jag kursen. Jag gillar filosofi-upplägget på Södertörns högskola och så har jag ingen restid att tala om. Att läsa både teoretisk och praktisk filosofi under en och samma termin är perfekt. På SU delar man upp det på två olika utbildningslinjer. Politisk filosofi har jag dessutom nytta av i mitt jobb. Och på B-kursen om jag nu har möjlighet att gå den nästa termin fördjupas etiken och politisk filosofi. Vi får se hur det kommer att fungera. Vet redan nu att det inte blir samma tryck som den här terminen. Och jag har bett om att få kurserna utspridda under terminen, då jag denna gång nådde min gräns för vad jag klarar av rent fysiskt. Den rutin jag har innebär att jag trycker på en knapp och kör tills allt är avklarat, men sen kommer tröttheten – och den blev för stor denna gång. Men jobbet måste göras!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: