Kylskåpskyla, handledning och mini-lärarlagsmöte


Det var kylskåpskallt ute idag. Mina vattenflaskor som jag har i bagageluckan var iskalla, knappt drickbara. Och nu skall det visst bli frost i morgon och förhoppningsvis fryser inte vattnet. Det är inte gott att dricka upptinat vatten. Fast det blir nog bara lite …

Körde in halv tio och var tvungen att göra ett kortare besök på OK macken i Västberga. Nu hade de tagit bort en del parkeringsplatser, plus att två stora lastbilar stod i vägen för lediga parkeringsplatser, så jag fick snurra runt ett bra tag innan jag ställde mig mellan två uthyrningsvaner.

Ingen kö idag – kom in snabbt och problemfritt till institutionen. Drog ut en del kopior till vårt möte på eftermiddagen, pratade en del med en kollega om jobbet, samt fixade lite annat. Studenten som jag skulle handleda dök upp och vi hade en givande träff, och han fick en del artiklar som både beskrev fördelar och nackdelar med metoden.

Senare letade jag runt efter kollegan jag skulle planera undervisningen med. Och när jag precis hade gett upp och lagt en bunt med papper på hans bord, dök han upp. Så det blev ett möte på mitt rum idag. Och det var verkligen givande, då han gick igenom gamla uppgifter som jag använt mig av och hade synpunkter på alternativ, och presenterade ett upplägg som fungerat bra för honom när han senaste hade kursen. Jag ändrade på allt och tog ramarna för hans upplägg utan tvekan. Har alltför länge gett den där kursen själv, så mina ideér hade tagit slut. Nu, kan jag äntligen göra om mina utslitna ppt-filer och börja göra på lite annat sätt, men ändå i fas med hur jag tänker och undervisar. Jag blir ganska trött på mig själv ibland. Då behövs nytt fräscht tänkande som bryter mitt eget fastlåsta. Inte så konstigt att det händer när jag har haft denna kurs i åtta år mestadels campusförlagd och tre år för de som går uppdragsutbildning. Till slut finns inga ideér kvar, som sagt. Jag ville speciellt ha honom som seminarieledare och samarbetspartner på grund av hans kritiska blick.

Klarade mig undan parkeringsböter, då jag kom ner precis när tiden tog slut. Och det var tur, för jag hade totalt glömt att jag inte betalade för hela dagen. Inga köer hem och ännu en icke-stressande tur- och returresa till jobbet. Men jag orkade inte lösa ut mitt bredbandsmodem. Får jag göra i morgon.

Ikväll skall jag titta på TV hela kvällen, ta det lugnt och i morgon skall jag bedöma tentor, bedöma ett examensarbete, göra klart två kompletteringsuppgifter, samt en hel del som vi talade om idag. Får se om jag hinner med allt. Har en hel del examinationer som ligger och väntar – en bunt hemma och en bunt på jobbet. Har ingen chans att glömma bort det. Ny inlämning i morgon, så de där buntarna blir alltfler och till slut en hel hög 🙂Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: