Lördagsmys :)


Inlämningen av tentorna i gårkväll fungerade problemfritt. Satt vid datorn till kl. 21.00, ifall studenterna behövde hjälp med något.

För övrigt, satt jag med en del bedömningar, samt hade telefonhandledning. Efteråt laddade jag upp schema, studiematerial och skrev ett meddelande till studenterna som börjar i november. Vi har nu blivit två lärare på 70 studenter till skillnad mot planerade fyra lärare på 120 studenter. Vi får se om det kommer fler än förväntat antal. Ibland händer det, liksom att det blir färre som nu. Lyckligtvis fanns luckor, så de andra två lärarna fick andra uppdrag.

Det som är bra med Mondo är ju att man redan en månad före kursstarter, kan lägga in studenter som deltagare och till dom en hel del material, så de får möjlighet att förbereda sig. De kan även ställa frågor till mig som kurs- eller gruppansvarig i forumet, som gäller kursen och slipper försöka få tag på mig via telefon och mail, vilket iofs inte är så svårt då jag har ambitionen att vara tillgänglig. Men på så sätt får ju även andra ta del av frågor.

Tillgängligheten har alltid varit viktig för mig. Jag har alltid mobilen med mig och strävar efter att svara på mail inom ett dygn. Ibland är det inte möjligt, men strävan finns. Vet ju hur frustrerande det kan vara att inte få tag på folk och är man då student och vill få svar på något, ja då kan frustrationen bli ännu större. De kan ju inte söka upp oss som vi kan söka upp våra kollegor. När nätkonferenserna kom in som en del i vårt arbete, underlättades en hel del. Jag ser dessa som ett komplement till seminarieundervisningen, inte en ersättning. Tidigare gick det bort en halv-timme eller mer ibland, av seminarietiden på administrativa saker. Tekniken skall användas som ett komplement eller hjälpmedel, inte något som skall ersätta personliga möten och kontakter.

Jag har svårt att förstå hur man skall hinna med sin forskning när man arbetar full tid med undervisning och speciellt på lärarprogrammet. En del gör det, men jag orkar inte sätta mig ner med forskning när jag har undervisning eller parallellt med tentabedömningar. Och därför handlar min egen tid mest om att utveckla undervisningen, samt läsa in material eller på kompetensutveckling. Det är inte illa det heller. Jag tror dock att det skall finnas möjlighet att frigöra en vecka då och då under november och december till min forskning. Denna gång hann jag inte förbereda en ansökan till att få forskningsmånader som utlystes för några veckor sen.

Den här helgen måste jag jobba med bedömningar och lite annat.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: