Dag 65: En ny solig dag … och Souidiko spiti hägrar


Svårt att somna i natt, då det var tungt att andas. De sista två dagarnas väder har vilat tungt över oss. Men idag vaknade jag av att himlen var blå och solen lyste på balkongen. Det blev riktigt varmt framåt tiotiden, då jag gick till affären utan jacka på mig. Det fläktade lite. Och nu på kvällskvisten är vädret lika fint. Det går att andas igen. Att det blir fullmåne i natt har också påverkat mitt mående, även om nymånen har större inverkan på det. Igår morse somnade jag flera gånger när jag tittade på nyhetsmorgon. Till slut slog jag pannan i bordet framför mig, men jag blev inte skadad.

Tror jag nämner i en tidigare blogg att jag har fixat grekiskt typsnitt. Kanske jag också har laddat upp en bild på det. Men här kommer en bättre bild. Eftersom jag efter rånet av min dator år 2019 på Atens tågcentral, använde en grekisk dator, har jag fortfarande ett minne av var bokstäverna befinner sig. Då var det synliga, nu har jag ett svenskt tangentbord.

Skrivandet går framåt. Och jag tror att det kan bli en ganska spännande historia till slut. Oroar mig för att inte få ihop gör jag inte. Det får bli som det blir. Min ambition är att dela upp dagarna framöver, tre timmar skrivande och tre timmar läsa grekiska. Måste lära mig att tillämpa mina nyvunna kunskaper.

Vet inte vad det är, men gula, blåa och rosa hyreshus gillar jag skarpt. Det finns många av dem här.

Har börjat packa ihop. I morgon bär det av den långa vägen från Plateia Neapolis till Souidiko Spiti. 🙂 Jag var där för en vecka sen på en snabbvisit, men nu kan jag installera mig för sex veckor framåt och inte behöva tänka på att packa och ge mig av till ett nytt boende. Det har varit en befrielse att slippa renoveringar i grannskapet, samt att ha en utsikt som heter duga. Ni som har följt mig sen förra året vet att det är ett gult hus som jag skulle vilja bo i. Men har trott att det har varit övergivet, men för två kvällar sen lyste det i takterrassens lilla hus och nu hänger tvätt utanför.



Kategorier:B-Från manus till bok, Kavala 2024

Lämna en respons