Dag 17 – Aprilväder, nya upptäcker och arbete


Det grekiska aprilvädret fortsätter, kyligt på morgonen, sol på förmiddagen och stilla regn på eftermiddagen. Under någon halvtimme regnade det samtidigt med solen. Så lokalt är det.

Jag har inte sovit så bra på länge. Somnade kl. 22 och sov till 7.00. Men efter frukost sov jag en stund till 🙂 . Gick en runda i närområdet, upptäckte ett café, apotek och en närbutik som har en hel del som den tidigare inte har. Upptäckte sen att de flesta gatorna är backiga, så även om jag kan gå ner hela vägen på Omonias eller gå en annan väg till Dagkli, finns det inte en chans att gå upp. Vissa av backarna ovanför Pl. Neapolis är som rena hoppbacken i lutning (inte lika mycket förstås, men det måste ses). Ska ta en bild någon dag. Tänk att bo däruppe. Tur att det inte är snö och is så ofta.

Nu när jag har börjat att utforska området börjar det kännas hemma. Mitt emot porten är torget, bortom den en skola. Igår kväll var det livat, och idag spelade killarna fotboll vid lunchtid. Trevligt med en skola i närheten.

Samtidigt som det är spännande, intressant mm att upptäcka gamla hus ihop med nyare. Fullt fungerande ihop med rena rivningshus eller i vilket fall i stort behov av renovering är det synd att så många hus får förfalla.

Eftersom torget fått namnet efter det antika, har jag försökt att googla i syfte att se om platsen fanns under 300-talet f.Kr., eftersom jag i mitt andra manus som jag ännu inte har fortsatt att skriva (pga denna eländiga, utdragna, helt vansinniga korrekturläsningen och språkgranskningen) ägnar hela detta till livet i Neapolis, dvs. nuvarande Kavala.

Har arbetat med ett plagiatärende idag. Studenten hade gjort det både lätt och svårt, inte bara för sig själv utan även för mig. Det tog nästan tre timmar att bli klar. Och ändå lyckades jag inte lösa allt. Så det får bli rådgivning med studierektor om hur han ser på saken. Det är inget utslagsgivande, men irriterande när det inte går att få ordning på saker och ting.Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: