Dag 5:1 – Sista dygnet i Aten för den här gången.


Har sovit ovanligt gott i natt. Jag bytte sida i sängen 🙂 men vaknade med ryggvärk. Jag valde att gå en promenad ner till kiosken ovanför den romerska agoran. Det är den enda medicin som hjälper.

Men från det ena till det andra, så tänkte jag kolla så jag skulle få upp nyckelboxen och lägga in nycklarna i den i morgon. Då var den borta. Har jag blivit galen, eller är det någon som har tagit den. Det blev lite huvudbry för mig och några hjälpsamma herrar. Men den var borta. Kollade mot min bild av den som jag har. Skrev till värden och om taxi. Han har nu bokat en taxi till mig i morgon bitti/förmiddag. Jag vill ha tid på mig. Hinna checka in bagaget och vara på plats ifall det blir trafikstockning. Lördagar i Aten har jag inget minne av.

Jag stannade till vid Taverna Platanos. Det satt en katt på muren bakom staketet. Va, har Siri flyttat från Kavala. Men när jag kom närmare såg jag att det var Siri den äldre, mycket tröttare och ville inte bli fotograferad. Men fick en bild av henne till slut. Men inte ögonkontakt. Men det låg en annan katt nedanför. Den hade inget emot att bli fotad. Sen när jag kom tillbaka från kiosken, poserade Siri inför några ungdomar. De fick finare bilder. Men ska det vara så, tänkte jag inte försöka igen.

Hur var det då med nyckelboxen. Jo, det var värden som hade tagit bort den. Så nu skall jag lämna nycklarna i lägenheten, men se till att inte porten är låst. Det är inte lika enkelt någonting här i Grekland på sina ställen. Men lite spännande är det ändå att inte allt går på rutin. Kul och inte kul att försöka lösa saker och ting på egen hand även om man till slut måste be om hjälp.

Nu har halva dagen gått. Solen är på balkongen och jag sitter en stund till, till solen försvinner bakom knuten. Sen ska jag korrekturläsa och formulera om texten så den flyter bättre i manuset. Tagit lite paus från det några dagar.Kategorier:Aten

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: