Dag 4:4 – En gåva från antiken


Nu mina vänner kommer det bästa av allt. Jag är nu på Odos Adrianou och ska vandra de få kvarteren ”hem”. Jag får min livs överraskning. Går och tittar lite i butiker och kommer till en arkeologisk plats. Vad ser mitt norra öga. En ruin förvisso, men det är skylten som är för mig något helt nytt. Det är som om jag åkte till Aten och i Plaka av just den här anledningen.

Informationen som jag funnit är att den (se bilden) uppfördes under 100-talets första del e.Kr. Men eftersom tavernan är namngiven efter Platon ser jag inte att det skulle vara osannolikt att det är samma plats som Platon besökt under 300-talet f.Kr. Men troligen var den enklare, samt hade ett annat namn. Jag ska forska vidare.

En katt lyckades komma med på en av bilderna. Linslusar är just vad de är.

Klicka på bilden för större text


Kategorier:Aten

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: