Dag 3 – Aten


Idag är det en spik- och borrdag. Vaknade tidigt, åt frukost och satt en stund på balkongen. Väntade på att klockan skulle bli tio. Behövde köpa en del som jag glömde bort i förrgår. Det ekade tomt i kylskåpet.

Jag har inte haft varmvatten sen i måndagskväll. Tyckte det var skumt. Kan det vara så att det är något jag själv ska fixa. Gick därför in på deras hemsida och visst är det så. Jag ska fälla upp två klappar, vänta i 30 minuter innan det blir tillräckligt varmt och sen fälla ner dessa igen. Då kan jag både duscha och diska (utan att värma vatten på spisen, som jag gjort sen dess.) Att det tog så lång tid innan jag började reagera är att det inte är ovanligt att vattnet är kallt, men det brukar inte ta flera dagar. Sen började borrandet. Men jag skulle ändå gå ner till Bazaar som affären heter.

Vandrade ner till butiken. Det var bara att gå nerför Odos Vlachou Angelou svänga vänster fem meter på Odos Pandrossou och sen höger 15 m på Odos Mniskleous. Runt hörnet på Odos Mitropoleos, så var jag framme. Dessa gator säger naturligtvis ingenting för er, men jag skriver det för att komma ihåg det om några månader. Vad det tog i tid, tja, fem minuter! Lite skillnad från måndagens 35-40 minuters snurrande i hällregn. MEN, man lär sig att hitta och vad gatorna heter. Sen när man frågar, blir det hjärnsläpp. Vad heter den, kunde ju när jag gick hemifrån och ser när jag läser på skyltar. Men att säga det. Är lite försiktig att snurra runt, ifall jag inte hittar tillbaka. Men jag kan använda GPS:n, men att stirra ner i den är riskabelt om man heter Monika. Trampar lätt fel.

Hittade det mesta i butiken, men inte mitt favoritvin, och apelsinerna i nät respektive lösa var inte färska. Vissa var redan mjuka så det blev gropar när jag kände på dem. Så, det får bli att leta rätt på en frukt- och grönsaksaffär. Var nu den finns någonstans. Väl hemma drack jag en stor kopp tea (glömde att köpa det i måndags) och satt en timme på balkongen i Soolen. Den värmde fint. Tog några foton. Borrandet hade upphört, men de har spikat i flera timmar. Men det stör mig inte. Väldigt lite stör mig i Grekland. Grannen mitt över gatan har massor av växter på balkongen, och på taket, om det nu är grannens. Det blev så fina färger av solljuset.



Kategorier:Aten

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: