Monastiraki nästa…


Resan närmar sig och jag känner hur resfebern visar sig då och då, som ett pirr i magen.. Jag ska nu bo i Monastiraki som går ihop med Plaka. En för mig ny statsdel, eller by som man kan kalla det. Aten är ju sammansatt av flera byar. Varje by har sin egen prägel. Det är därför det är spännande att bo i Aten. Har tidigare bott i Makrigianni på ett hotell där allt som kan gå fel i ett rum, gjorde det. Strömavbrott, läckande AC mm. Det ligger mitt emot Plaka. Omonia, är granne med Syntagma, Pireus är hamnen, Mets/Pangrati, lite trist. Kypsele, Koukaki jo då under en kortare tid. Ingen statsdel är den andra lik. Det är lätt att hitta i Aten då alla hus ser olika ut. Men man kan säkert gå vilse där också om man snurrar runt allt för mycket. De arkeologiska platserna, samt parkerna gör att det är svårt att irra sig bort. Jag har dock inte lyckats gå vilse, men det är inte försent än. Favoriten är Kypsele, den mångkulturella och lite fattigare statsdelen. Kypsele har en rikare och finare del. Men uppvuxen i förorten känner jag mig mer hemma i de mer fattigare kvarteren. 🙂 Omonia som ligger nära Kypsele, Nej tack! Men hotellet var trevligt. Sen har jag bott en natt på ett lite sunkigt hotell, som lovade mer än det kunde hålla, mittemot Atens järnvägsstation (så det räknas inte).

I Plaka har jag aldrig bott förut, så det ska bli spännande. Monastiraki är livfull, samt ligger när Odos Ermou som går upp mot Syntagmatorget

Aten är Aten, men är inte sig lik. När jag läste grekiska 9 x 6 veckor år 2004 och 2005, var Aten fantastisk. Men år 2007 när jag läste grekiska hade mycket förändrats. År 2018 bodde jag i Koukaki och det var ok. Höjdpunkten var det nya Akropolismuseet. Och när jag reste till Nauplio 2019 med buss var det långt ifrån en trevlig vistelse att vara i Aten under ett dygn. Visste inte hur fort jag skulle komma till Atens tågstationen när jag kom från Nauplio, men dit råkade jag ut för en otrevlig taxichaufför, som ville släppa av mig långt ifrån stationen och där jag blev rånad på min dator. Det var en leasa att komma till Saloniki, trots förlusten av min dator. Renare, trevligare och tryggare. Men det kan förändras även där med tiden, men det verkar inte som det blir så.

Så jag känner inte riktigt samma sak att resa till Aten, som jag brukar känna när jag reser till Saloniki. Det gäller att ha ögon, och öron öppna, samt ett skarpt sinne, så man inte råkar illa ut. Plaka är turisttätt, men det kan vara kul det med.Kategorier:Resa Aten, Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: