Onsdagen den 13 maj dag 66


Idag har jag varit nere och ”skällt” på dom som tar sig för med att trimma vått gräs som stänker över hela min bil. Jag backade ut från rutan och för att borsta bort allt gräs som kan fastna i lacken när solen är framme. De tog ett tag tills de kom och blåste bort gräset på bl.a. min grannes bil. Allt slutade med, trots alla försök från min sida att det skulle trimma bort gräset ovanför min plats, att den delen blev kvar. Lite senare gick jag ner med lite skräp och gick en runda trots den kyliga luften efter snöfallet på förmiddagen. Men det var en skön promenad. Det är för kallt ute och för varmt inne just nu. Naturen lever som vanligt. Bilden avslöjar en fantastisk byggnadskonst och energi av ett tvåmannalag.

Arbetar med en ny powerpoint-presentation till det sista seminariet som jag kommer ge nästa tisdag innan jag går i pension. Det känns verkligt overkligt.  Nu är allt på gång. Jag har sökt om pension och tror att alla har meddelats. Jag har egentligen inte någon aning om hur det kommer kännas att efter alla år få bestämma över min egen tid. För även om jag är hemma hela tiden nu, har jag jobbet över mig.

Av min kollega, som jag talade med idag för att höra hur han har det, hörde jag mig för om hur de tänker i Grekland gällande turismen. Han var osäker, men sa att det kan komma ett beslut i början av juni, samt att det verkar som om att de arbetar inom EU för att alla medborgare där skall kunna resa fritt (med restriktioner som är gemensamma. Det skall i vilket fall bli fritt att röra sig inom Grekland. Det kan även handla om att alla testas på plats, sitta i karantän tills provet är analyserat. Är man positiv blir det karantän, negativt får man komma in. Oavsett allt detta, räknar jag ändå inte med att kunna åka ner till Grekland på mycket länge. När jag gör det kommer jag inte bo på hotell. Men, det är alldeles för tidigt att planera in något, med tanke på att vi inte vet hur det blir för de länder som har börjat öppnat upp samhället nu eller för oss i Sverige, trots en försiktigt nedgående trend.

Och så har det, som sagt, snöat idag!

Fel
Den här filmen finns inte

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: