Dag 32


Dagarna går förvånande fort. Nu är det torsdag igen och det är social distansering dag 32. Har haft två seminarier med grundlärare F-3 på ZOOM i måndags och tisdags och en frågestund idag. Har haft möte med den forskare från MDH som jag har ett projekt ihop med och ett med min kollega. Varit och handlat två tidiga mornar i början av veckan. Och sen har jag faktiskt börjat fixa lite hemma, som jag inte har hunnit med. Får tid över nu, när jag inte behöver åka iväg någonstans och spar en hel de, bensin, trängselskatt och parkering. Man får fokusera på det positiva. Och sen är det en träning inför pensioneringen i höst. Men självklart hade jag velat att det aldrig hade hänt, men när det nu har skett så får vi gilla läget och leta efter ljusglimtarna, även om de är få. Det är lite overkligt när jag gick på ICA MAXI igår morse och hörde en röst som uppmanade om och om igen att hålla avståndet, och linjer som man skall stå bakom, samt glas mellan kassören och kund, samt mellan kunderna under paketeringen. Overkligt, men det är något plågsamt verkligt ibland. Ibland känns det som om jag är med i en film. En välregisserad film, där vi alla får instruktioner om hur vi skall gå, stå och förhålla oss till andra. Och ibland tänker jag – tänk om vi inte hade haft internet nu och webbverktyg som gör att vi ändå kan mötas, se varandra. Idag fick jag ett mail från min studierektor som undrade hur jag mådde i min karantän. Överhuvudtaget känner jag en gemenskap med mina landsmän, men även med hela världen, då vi alla går igenom samma sak under samma tidsperiod. Det är som om alla länder har blivit ett land, med olika stater. Trots att gränserna är stängda och att vissa länder vill sitta på sina lager

Nu är det påskhelg i fyra dagar. Sen väntar tre ZOOM-seminarier tre dagar i rad. Tidigare när det har blivit så har det känts tungt, nu enklare, då jag ger dessa hemifrån.  När jag nu inte kan resa till Grekland troligen alls under hela 2020, så får jag nöja mig med en bild från jul- och nyårshelgen i Kavala.Kategorier:Av särskild vikt, Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: