Saloniki


Odos Lagkada 13

Jag har landat på SKG – Thessalonikis flygplats ett antal gånger och bott på hotell innan jag rest vidare till Kavala och Souidiko Spiti – Svenska huset. De flesta gånger har jag sovit över på hemresan också i Saloniki. Oftast har jag varit trött efter flygresan, slappnat av och blivit ännu tröttare. Några längre utflykter har inte blivit av. Målet har varje gång varit Kavala och jag har velat ta taxi till stora busshallen så fort som möjligt för att efter några timmar på bussen från berget se Kavala stad och havet mellan staden och Thasos breda ut sig. Ett annat skäl är att det oftast varit outhärdligt hett i Saloniki. Men nu tänker jag råda bot på försummelsen av Saloniki och resa dit över jul- och nyår och bo på mitt favorithotell Anatolia hotels. Kan verkligen rekommenderas. Det ger mycket för pengarna! Billigare än tre-stjärniga Mjölby Stadshotell.

Jag har aldrig varit i Grekland under jul- och nyår och att vistas i Makedonia är något annat än i Aten vad gäller väderlek. Det kan skifta från snö, noll och minusgrader till badväder. Jag kanske är knasig som gärna skulle vilja se snöfall i Saloniki, men det skulle vara en upplevelse. Det ultimata är ändå svenskt vårväder. Vi får se! Om trenden håller i sig borde det bli värmebölja relaterat till årstiden. För det har alltid varit det när jag än åker. När jag var i Kavala april/maj var det bättre än vad det brukar vara. Men det var underbart väder. För övrigt råkade jag ut för ett elakt förkylningsvirus och ett fall på svanskotan första dagen i huset, efter en fantastisk vecka i centrum, som gjorde ont till början av juli. Men man kan inte få allt.

Men nu tänker jag utforska Saloniki, besöka några kända platser, men framför allt se hur de firar jul och nyår. Det blir dock en del arbete på rummet. Bedömning av examinationer, men också tid för skrivandet av min bok. Den jag aldrig tycks bli klar med. Men nu har jag en vettig ramberättelse.

Ser fram emot en längre vistelse i Saloniki!

CUKategorier:Kavalla 2017

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: