En bra dag, trots ett irritationsmoment …


Här kan man tala om en skrotbil ;-)

Här kan man tala om en skrotbil 😉

Det har varit en bra dag. Körde in till institutionen klockan halv elva. Skrev ut en del material som vi skulle gå igenom på lärarlagsmötet för bästa-kursen. Vi är tre i lärarlaget. Studierektorn och administratören var med, vilket alltid är en fördel. Vi var överens och har bytt ut en del kurslitteratur, gått igenom kursupplägg och examinations- och fältstudieuppgiften. Nöjd och belåten satt jag kvar en stund efteråt och körde inte till Ica Kvantum förrän vid femtiden. Kom hem halv sju.

Det är bara en sak som irriterar mig så mycket att jag är arg. Det som skall gälla vid betyget Fx. Det som bestämts är rena snurren (vilket jag står för) och min enda fråga är – Hur har man tänkt här?! Om studenten får ett Fx och kompletterar kan h*n inte få mer än betyg E. En omöjlig situation för alla parter, som jag ser det. Jag var så övertygad om att alternativet som det enda rättssäkra är att hela betygsskalan skall gälla, var rätt att jag med emfas framförde det. MEN, jag hade fel. Om studenten får Fx för att exempelvis ha missat att bifoga litteraturlistan eller behöver komplettera med något annat som är av mindre omfattning och väljer att komplettera istället för att göra en omtentamen, blir betyget E, oavsett om innehållet når upp till A. Betyget går automatiskt över till betyg F, om kompletteringen inte lämnas in inom två veckor.

Rent etiskt, kan vi som examinatorer verkligen sätta Fx, om det får sådana konsekvenser? Men vi kan ju heller inte sätta betyg F. Det här är verkligen ett etiskt dilemma. Det enda jag kan hoppas på är att man kommer fram till att det i längden blir omöjligt. Tyvärr kan det här leda till att värdefull seminarietid går åt till att försöka förklara något som jag själv har svårt att förstå tanken bakom. Då vi måste informera studenterna muntligen om det här.
😦Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: