Redan fredag


clip_image0011_thumbDet märks att jag har haft ett uppehåll i undervisningen. Svårt ibland att hålla fokus, vilket skedde idag under första timmen av lektionen. Det var många frågor av administrativ karaktär och när jag väl skulle starta ämnet för dagen, hittade jag inte min ppt-presentation. Till slut fick jag tag på en pdf, men då var bilden för liten. Men det fixade en av studenterna. Vi tog en kortare paus och sen var jag på banan igen. Det räckte med att lämna salen, gå upp till mitt rum, gå en runda i det och sen tillbaka ner igen, så hittade jag tillbaka.

Hur började dagen då! Jo, bra. Borstade bort den blöta snön från bilen och såg att polisen var aktiv. Det såg ut som någon försökte smita ifrån dom. Lite längre fram blev jag stoppad och fick köra in på en vändplats och visa både körkort och blåsa. Trevlig polis, som inte gillade vädret. Jag körde därifrån och kom ut på E4;an. Mycket trafik, men inga köer som var krypande eller stillastående. Det tog 35 minuter in till institutionen.

Drack en kopp kaffe och ordnade sen med betyg som av någon anledning inte blivit definitivt inrapporterade. Ändå hade jag varit mån om att de skulle bli det före juluppehållet. Men det fixade sig. Startade undervisningen kl. 10. Studenterna hade som sagt en del frågor och eftersom det var många, tog jag itu med det på en gång, vilket som sagt, fick mig att tappa fokus.

Diskussionen om Dewey var givande och tio över tolv gick vi på lunch, för att mötas igen en timme senare. Då fick studenterna sitta i grupper och berätta för varandra vad de kommit fram till under sin fältstudie. Jag gick runt och lyssnade. Vi avslutade dagen halv tre.  Vad jag gjorde tills jag körde hem kvart i fyra vet jag inte riktigt, för jag kan inte begripa varför det jag eventuellt gjorde tog så lång tid. Inga köer hem heller.

Åt middag och slocknade sen framför TVn och sov i fyrtio minuter. Men nu är jag vaken igen, men trött! Det är hårt att vara en arbetande kvinna – 😉 efter den första veckan efter uppehållet.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: