På den sjunde dagen


DSCN4522… in på det nya året har jag läst och bedömt två manus för att se om de är klara för seminariebehandling. Har även talat med en student och en kollega i telefon. Gått igenom en del mail, samt fått svar från Södertörns högskola att jag är omregistrerad på filosofi B. För övrigt är det lika mörkt, grått och vått som det varit mer eller mindre under hela jul- och nyårshelgen. Solen gillar oss inte! Om vi hade levt under den grekiska antikens gyllene period skulle vi ha trott att vi förargat gudarna och gjort allt i vår makt för att blidka dom. Men det enda vi kan göra är väl att försöka blidka vädergudarna, hur det nu skall gå till. Genom att uthärda kanske!

Jag skojar naturligtvis, om nu någon tror att jag menar allvar!

Men ingenting som inte har något gott med sig – jag har sovit och vilat mer än jag gjort på mycket länge. Det värsta är bara att jag blir latare och latare, så nu är det bra att helgerna är över. Bra start med två manus och några telefonsamtal. Har två seminarier och en del annat som jag skall förbereda i morgon.

Sitter även och funderar på om förslaget att disputerade i naturvetenskapliga ämnen skall få komplettera med en ettårig lärarutbildning är bra eller dåligt, eller varken eller. Det låter som en bra idé under en övergångsperiod. Det blir att gå tillbaka till PPU-utbildningen vi hade på Lärarhögskolan, fast då var de inte disputerade utan hade läst in ämnena på Stockholms universitet. Problemet var att alltför många tyckte utbildningen var onödig. Kanske det kan bli så även med det här förslaget. Men, jag fortsätter fundera!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: