Håller väl inte helt med


Men jag vill rekommendera en föreläsning som Mats Alvesson håller

Tomhetens triumf

Hittade den, då jag försökte få fram information om att han uttalade sig om undervisning och högskolans brister, samt om att lärarna skall ägna sig åt mer undervisning och mindre till kompetensutveckling och forskning, därför att han egentligen inte har undervisat så mycket mer än inom det område han själv forskar kring. Och att han tillhör en av alla de som vet exakt vad det innebär att vara undervisande lärare utan forskningsanslag.

Istället för att få veta hur mycket han har undervisat i den form som jag gör, upptäckte jag att han kan en hel del om organisation och ledarskap, som är värt att diskutera. Man kan säga att han spräcker hål på myten om ledarskapets betydelse och en hel del andra myter.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: