Egna studier idag …


Min egna studier handlar dagen om. Körde in till SU halv åtta för att komma i tid. Men var där kl. 8. Inga köer alls på hela vägen. Är det inte typiskt. Men jag bestämde mig för att parkera bakom röda huset och sen gå en promenad till G-salen. Där satt jag och fördrev tiden med att läsa om fotosyntes, kretslopp, näringsnivåer mm. i väntan på att läraren skulle komma kl. 9.

Tiden gick och vi gick ner till en sal i D-huset, där det finns en samling av diverse arter, från spongier (Porife´ra) till Homo Sapiens. Vi fick gå runt och titta och svara på en del frågor. Det var mycket intressant och tiden flög iväg. Det mest intressanta var att se sex skelett av primater … Tänk, så lika vi är varandra. Det syns mest tydligt när det bara är skeletten som vi ser.

Det fanns en hel del kräldjur, fiskar, hajtänder, och så fåglar som var mina favoriter. Blev överraskad över att se en blåkråka. Helt fantastiskt vacker. Den finns visst endast på Gotland (ev. på Öland också). För övrigt är det en flyttfågel.

Jag avvek kl. 11 och körde hem.

Matematiken får jag sitta med under helgen, när en del bedömningsarbeten är klara.

Det var lite ruggigt när jag kom fram

007Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: