Nu börjar semestern


Vaknade tidigt och körde iväg till NetonNet för att köpa en ny bilstereo och en USB-kabel till min mobiltelefon. Det var lite folk så jag kunde fråga mig fram. Körde sen ner till macken, tankade, samt tömde och möblerade om i bagageutrymmet och när dammsugaren blev ledig fortsatte jag med golv och säten. Skall fortsätta med att rengöra lite mer i morgon. En del som just nu är kvar, skall jag bära upp, men orkade inte göra det när jag väl var klar. En del skall jag ha kvar i bilen. Nödvändiga saker som spadar (fast det behövs inte just nu), tvättsvamp, ihopfällbar liten stol, strandmatta, sovsäck, mm.  Självklart (fan vore det väl annars) så var det strålande sol och varmt just under den tiden, men gick i moln när jag körde in på parkeringen. Men, tänkte jag. Något gott har det med sig – jag får lite färg.

Ja, nu börjar semestern och det känns lite konstigt att tänka – Jag får göra vad jag vill nu sex veckor framåt. Det verkar som om jag detta år faktiskt kan börja redan idag. Det har varit glest med frågor och mail efter midsommar. Svarade på några igår. Men skall försöka låta bli att gå in på mailen. Svårt att inte svara. Men, egentligen har jag alltmer funderat över varför jag betonar att jag inte kommer jobba under semestern. Det är ju faktiskt en självklarhet att vi inte skall göra det. Men, så är det att vara lärare? Eller?

Bilen skall jag tvätta i morgon, med förhoppning att jag inte får den full med matrester när jag skall iväg för att serva bilen. Har inte klurat ut om det är folk som kastar mat eller om det är måsarna som slåss om den i luften och tappar den. Men jag har hittat hårdkokt ägg och lite annat smått och gott – usch! Tur att det inte varit rått ägg. Men det kan man inte skylla på måsarna i vilket fall.

Men, oj vad det här känns bra! Vara uppe hur länge jag vill, åka vart jag vill, när som helst och sova till klockan 12 om jag vill det. Skamlöst lata mig. Göra ingenting!

Men bilen skall jag fixa!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: