Service den tredje semesterdagen…


Idag körde jag för att serva bilen på en ny verkstad i Nacka. För att vara helt säker på att jag skulle hinna dit i tid körde jag hemifrån så pass tidigt att jag kom dit kvart i nio. Servicetiden var inte förrän kl. 10. Frågade om det fanns någon avbokning, men kunden före ville också vänta.

004

Jag gick till bilen och satt mig och tog det lugnt. Fler än jag gjorde det. En busschaufför som tog en paus i solskenet eller också var han ute i god tid. Men det här var en uppställningsplats för bussar, så senare kom en till och slog sig ner. En liten fågel kvittrade i närheten och letade efter mat i gräset (för liten att få på bild). Tystnaden bröts ibland av bilar som blev rena med högtryckstvätt en bit därifrån. Och när jag var som mest avslappnad, kom jag på att serviceteknikern fått fel telefonnummer. Gick in och fixade det.

Kl. 10 ringde han och jag blev utan bil. Vad göra i ett område där det endast är bilfirmor och verkstäder. Jag började med att kolla in lite nya bilar. Inte för att jag skall köpa någon än på flera år (om min bil håller).

Jag gick ut efter en stund och rekogniserade. Och fick en del bilder.

Det här såg jag från bilen under timmen jag väntade i den. Det som syns på håll är delar av Nacka forum. För långt att gå då det inte bara är raka vägen dit.

002011

Men lite mer än så fanns att se från höjden med alla bilfirmor.

007 006

Det är inte så mycket att se med tanke på att jag hade drygt en timme att slå ihjäl. Och på vägen tillbaka till några bänkar som stod utanför huvudentrén, lyckades jag med några ”misslyckade bilder” som blev rätt lyckade ändå

010 012Jag blir alltid lika fascinerad över naturens kamp mot betongen.

Varje gång jag ser min egen skugga kommer jag ihåg första gången jag upptäckte min egen skugga och hur jag försökte komma från den. Vilket jag upptäckte var ett totalt omöjligt företag.

Till slut tröttnade jag på det hela, så jag gick in och satt mig. Strax senare en timme och fyrtiofem minuter efter att bilen kommit in, var den klar. Jag hade också fått min nya bilstereo installerad. Allt var okey, men det främre avgasröret läcker lite, så det blir prio 1 i höst.

Beställde nya mattor, köpte spolarvätska och körde hemåt. Det gick lika fort hem. Och varje gång jag kör genom Södra länken är jag lika fascinerad över vad man kan åstadkomma. Det går ju så fort (när det inte är kö förstås). Då är det nog inte så roligt att sitta i köer km efter km.

Ja, det var min tredje semesterdag.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: