Lagen om all tings jävlighet


Vissa dagar börjar helt enkelt inte bra …

Jag var uppe redan klockan sju (alldeles för tidigt, men vågade inte somna om). Satt mig vid datorn, och klarade av att läsa sex examinationer efter frukost. Sen gick tiden och plötsligt var det inte lång tid kvar förrän jag skulle iväg. Klockan 12 skulle jag träffa ett gäng med helt nya studenter. Jag kom ner till bilen kvart i elva och upptäckte att bensin bara skulle räcka 10 mil. Har en gång tidigare trott att det skulle räcka, men då körde jag på ångorna från universitetet på Essingeleden och ner till OK-macken vid Västberga. Såg mig själv skjuta in bilen på macken. Nej, det ville jag inte reprisera.

Körde till macken. Nu var goda råd dyra. Förhoppningsvis ingen bilkö, eller någon som ville beställa korv och annat. Jag tankade och betalade. Och när jag kom ut till bilen hade jag glömt att köpa vatten, stänga av motorn, in igen, stå i kort kö och sen ut igen, med en uppmaning från personalen Kör försiktigt! 

Naturligtvis upplevde jag alla långsamma förare.. men så kom jag ut på E4. Snabbt gick det ända fram till bygget vid Norra länken. Men då var klockan kvart över elva, så jag tog det lugnt.

Framme vid universitetet, träffade studenterna och då krånglade tekniken. Det var en inloggning på skärmen jag aldrig sett tidigare. Med hjälp av en student, så kom jag till slut på att klicka på logg off och sen på igen. Då kom SUs inloggning in. Studenterna träffade jag bara  50 minuter. Sen på väg till nästa grupp. Hmm. Hörsal F12 – larma av, dra kort och så gick inte dörren upp. Men efter många om och men fick vi upp den.

Seminariet på tre timmar gick utmärkt. Tekniken fungerade och diskussionerna var givande. Men när jag skulle larma på, gick det inte att stänga dörren. Jag försökte flera gånger, men låskolven satt i vägen. Men så tryckte jag på nyckeln, det knäppte till och så var det stopp igen. Men så blev jag lite sur så jag smällde till dörren och den gick igen och den röda lampan lyste. Lugn som en filbunke kom jag ut på parkeringen, åt en smörgås i bilen, rökte den första cigaretten på tre timmar och körde hem. Köer som vanligt, men allt var lugnt.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: