Första semesterdagen


Ja, nu började semestern med att köra båt in till italienska kursen. Helst ville jag ligga kvar i sängen och sova lite längre, då det här med sommarkurs blev lite för mycket efter läsårets arbetsinsats. Men, det tuffar på och jag lär mig lite pö om pö. Två veckor kvar, sen drygt en månads självstudier tills tentan i augusti. Det är kul att läsa italienska och undervisningen går mycket ut på konversation, så det blir bra kontakt mellan oss studenter.

Universitetets korridorer ekar tomt i dessa dagar. Och förutom att alla småbutiker är stängda och Kaffebaren med det godaste kaffet på hela campus (enligt mig iaf) är det rätt trivsamt. Nu kan man verkligen se hur fint området är, med gräsmattor, prunkande växter överallt. Sen att de bygger ett stort hus, som jag inte vet vad det skall bli, bara några meter ifrån – vänjer man sig vid. Men idag var det tyst och lugnt även där. Jag har aldrig sett universitetet på det här sättet tidigare. Tre personer går ensamma från F-A-huset utan att möta mer än några få andra.

Idag chockade läraren oss, då han inte förvarnat oss om att han skulle intervjua oss. Jag var nästan sist, men från början var min första reflex att sticka därifrån. Hua! Men det gick bra när det väl var min tur. Och efter grammatikföreläsningen som vi hade innan seminariet, fick vi höra Pavarotti, Botchelli och några andra sjunga. De fick mig att både rysa och bli rörd och blir varm om hjärtat på en och samma gång. Stort!

 Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Huset som byggs är avsett för studentkåren har jag hört sägas.
    Trevlig sommar Monika!

    Gilla

  2. Åh, vilken tur. Var rädd att det skulle bli parkeringshus.

    Trevlig sommar till dig oxå! 🙂

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: