Hegeliansk helg


Nu är det måndag igen och äntligen slipper jag ifrån Hegel som t.o.m. har plågat mig i drömmarna. Märkliga drömmar om att det är bestämt att jag skall hämta någon på ett ställe, men av någon anledning blir jag aldrig klar och tiden bara går. I två nätter har jag drömt om samma sak. Vaknar sen och undrar hur jag skall hinna när det bara är tio minuter kvar. Inte finns det några mobiltelefoner i mina drömmar heller!   Men i går eftermiddag då jag satt och stirrade för tusende gången på bildskärmen och på de där förbryllande citaten av Hegel, släppte det helt plötsligt och jag lyckades få ihop en hel tenta. Nu är det småjusteringar som skall till. Däremot är jag inte ett dugg säker på om den blir godkänd alls eller om det blir som Levinas tänkande för åratal sen, inte godkänt förrän efter fyra försök.

Ett exempel: ”Självmedvetandet är i och för sig i och genom att det är i och för sig för ett annat; det vill säga att det bara är såsom erkänt […]. Det var detta är i och för sig i som förbryllade mest. Annat är om det handlar om två subjekt (individer) eller om självmedvetandet i sig. Hegel inför helt plötsligt självmedvetandet utan någon förvarning. Nåväl! Vi får se om jag är helt ute och cyklar eller inte!

Under helgen har jag dessutom fått in tre uppsatsmanus som det är brådskande med. Och examinationerna från kursen som avslutades ligger fortfarande som en prydlig orörd hög på skrivbordet. Och nu väntar jag på samtal från en student som har försvarat sin uppsats.

 

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: