Läsningar


Har haft några dagars paus från undervisning och bedömningsarbete, utom några kompletteringar som jag läst, samt mailkorr och telefonsamtal.

Idag sitter jag och läser en artikel skriven av Sören Stenlund, med titeln Bildning och den kritiska uppgiften. Kan laddas ner: FULLTEXT01 – Stenlund

En annan text som ligger på skrivbordet är skriven av Jean-Francois Courtine, med titeln Fundamentalontologin hos Levinas. En text som jag tror är till nytta både för min undervisning och min forskning. Kan laddas ner: FULLTEXT01-1 Levinas

Kanske jag kan komma i ro och börja fokusera på skrivandet, samt på att analysen av mitt fokus-samtal från i våras. Har skrivit en hel del, men det är första utkastet från sommaren 2011. Nu skall jag skriva en helt ny förkortad version som bygger på detta. Ofta brukar jag ha överfull tjänstefördelning i slutet av höstterminen och i början av vårterminen. Men i år kommer november och december och halva januari bestå av undervisning på distans, en kurs med få deltagare och handledning, samt andra uppdrag. Jag kan alltså vika flera dagar i sträck till FoU-arbete. Har även planer på att skriva ett kompendium till etik-kursen. Det finns alltså en hel del att göra utöver själva undervisningen. Allt för att förbättra den och för mig att komma vidare i min forskning. När jag inte hinner eller får den ro som behövs, känns det otillfredsställande.

Mitt detektivarbete är nu klart. Har fått information och vidarebefordrat den.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: