Vilken överraskning!


Igår hade jag min första kursstart.

Jag körde in i god tid till institutionen, då jag inte vill riskera att sitta fast i en kö på grund av en olycka. Det aviserades att det hänt en olycka och två fält var avstängda, men det stämde inte alls. Det var ovanligt liten trafik igår. När jag kom halvvägs på Essingeleden aviserades att Norra länken skulle vara avstängd i tio minuter, men det var inte heller något jag märkte av. Det enda missödet var två bussar som stod och täppte till vid nerfarten till Norrtull.

Jag kunde ta det lugnt alltså. En student hade gått efter en karta som var missvisande och hamnat på andra sidan campus. Jag följde med henne en bit så att hon inte skulle gå vilse, så jag fick extra promenad.

Sen var det dags att träffa studenter. De var fler än jag räknat med och salen var fullpackad. Det är roligt, men samtidigt blir det problematiskt på en kurs på avancerad nivå. Men det är inte oöverkomligt. Snarare att man som lärare blir en aning tröttare då det blir mer att göra under samma tid, som när man har färre studenter.

Fick 10 minuters paus då jag gick runt huset. Sen träffade jag nästa grupp. Då det inte fanns tid att låta alla presentera sig enskilt frågade jag studenterna om hur långt tid de har kvar, om de skrivit examensarbeten eller C-uppsatser och vilken inriktning de har. Jag började, precis som i grupp 1, fråga hur många som skall arbeta som förskollärare – det var några få, sen hur många som skall arbeta med elever i yngre åldrar – det var två stycken och sen vilka som skall arbeta som fritidspedagoger och halva gruppen räckte upp handen. Det var en mycket STOR överraskning. Jag blev helt ställd, glad och kände nästan eufori över att få en grupp med en samlat trupp blivande fritidspedagoger. Och varför? Jo, för det har under åren varit någon enstaka per år. Det skall bli mycket roligt. De som skall bli lärare för äldre elever var sex-sju stycken. I den gruppen var de inte lika många som i den första.

Blev klar kvart över fem. Talade en stund med kursansvarig och fixade en del innan jag körde hem. Och när jag varit hemma ett tag, ätit och vilat, satt jag mig vid datorn och lade in på Mondo femton studenter som registrerat sig precis inför starten, samt de förväntade studenter till de andra två kurserna som startar denna och nästa vecka. Blev klar kl. 21.

Somnade några gånger framför TV, men sen när jag verkligen skulle somna var jag både hungrig, upp i varv och fötterna värkte. Men lyckades somna till slut.

Idag skulle jag närvara på ett 50% läsgruppsseminarium men var för trött för att köra iväg. Jag skrev ett mail och fick ett svar att det blir fler tillfällen. Kursstarter är alltid intensiva och utmattande, men sen blir det lättare. Kommentarer kommer avhandlingsförfattaren få i vilket fall. Hon skriver om dokumentpolicy mm. Skall bli intressant att följa arbetet fram till färdig avhandling.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: