Tekniken sabbar mina föresatser


Tänkte inte alls jobba i helgen. Har verkligen lagt mig vinn om att få allt klart. Men, tekniken ville annorlunda igårkväll då jag skulle lägga in några studenter på Mondo-sidan, samt skriva Välkomstbrev. Helt plötsligt, vilket inte är så ovanligt att det händer en gång, fick jag ett meddelande om att enheten matats ut på olämpligt sätt. Det brukar alltid räcka med att starta om. Men nu fick jag samma meddelande hela kvällen. Okey, tänkte jag – då väntar jag till i morgon. Men det var likadant i förmiddags. Ringde till Telia och uppgraderade bredbandet (för det var nog dags) och då, medan jag talade med kundtjänst började allt fungera. Men, sa jag, ifall det slutar igen. Han erbjöd sig skriva en notering så skulle jag kunna åka till en Telia-butik och få modemet. Låter bra, tänkte jag och körde iväg. Men, se det gick inte alls. Nu får jag vänta ett tag på det nya modemet.

Tänkte köpa en del annat när jag i alla fall var på gång, men kom inte hem med någonting. Åt ganska snabbt och satt mig vid datorn. Allt fungerade och jag fixade det jag var tvungen att få in, samt skriva välkomstbrev och passade på att göra en del andra ärenden. Bredbandet fungerade som vanligt.

Och nu sitter jag i kväll och skriver och än så länge fungerar bredbandet. Gick över till mobilt bredband för tre år sen och ångrar det inte. Det har fungerat bättre än vad det fasta någonsin gjorde. Vi får se hur det nya 4G-modemet kommer fungera.

Mina föresatser att inte jobba under helgen saboteras av tekniken, om inte annat.
Men det var bara en timmes jobb, så det kanske jag kan räkna bort.   🙂 Skall verkligen försöka att hålla det! Det har varit lite svårt under de senaste åren, även om jag lyckats rätt bra tidigare. För många år sen jobbade jag jämt och det gick inte i längden. Efter en sjukskrivning och en längre utlandsvistelse för åtta år sen insåg jag när jag kom tillbaka till jobbet att jag aldrig skulle kunna jobba på samma sätt längre. Det är när man får distans och kan koppla bort arbetet som man inser hur vansinnigt det är att jobba 12 timmar 7 dagar i veckan och skriva avhandling på semestern, vilket jag gjorde under några år. Men, det är lätt att falla för frestelsen att ”få jobbet gjort” istället för att tänka – det här kan jag göra i morgon. Och ju mer rutinerad man blir, desto lättare blir det att koppla bort jobbet helt.

En dag och ett seminarium och en kurs i taget, systematik och ordning, ja – vad mer kan man begära.

 

 Kategorier:Vardagen

2 svar

  1. Ett gott råd för att minska stressen, Monika: Ta tunnelbanan i stället för att sitta i långa bilköer. Det är ineffektivt.
    Hoppas du får en fin hösttermin!

    Gilla

  2. Tack Bertil.
    Jag blir nog mer stressad av att åka tunnelbana och om jag är ute i god tid vilket jag för det mesta är, brukar jag koppla av i bilen. Numera är jag inte ohälsosamt stressad, utom någon gång då och då, men då jag känner igen signalerna gör jag annat – något som inte har ett dugg med jobbet att göra.

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: