Veckan som gått


Nu har ännu en vecka gått och jag har inte skrivit många rader, men arbetat desto mer. Min strategi att dela upp tentahögen efter dagarna fungerade utmärkt. Det blev en sporre att ta itu med nästa dag och nästa dag. Vilket innebar att jag inte behövde sitta i gårkväll och bedöma tentor.

Idag har jag istället läst och gett respons på seminarieuppgifter som iofs var planerade att bli färdiga igår. Men då jag hade seminarium på förmiddagen och handledning under eftermiddagen och fick sitta länge i kö på väg hem, var jag för trött att göra det. Men nu är det gjort och det känns bra. MEN, nu väntar 17 seminarieuppgifter, men de behöver inte vara klara förrän nästa vecka.

Även om jag nu inte har undervisning mer än en dag i veckan och längre fram kanske några veckor helt utan undervisning, innebär det inte mindre arbete. Bara en annan typ av arbete. Och det kräver en självdisciplin. Min strategi är att helt enkelt säga till sig själv – nu är jag på jobbet, trots att jag är hemma. Om det inte hjälper går jag ut och runt kvarteret och när jag går tillbaka är det på jobbet. Idag gjorde jag så, men hoppas jag inte behöver göra det så ofta.

Tvättade bilen i början av veckan. Och blev lika förundrad som alltid över den vackra färgen, som inte syns så bra när den är smutsig. Det är metallicfärg och smutsen gör att färgen blir matt och livlös. Men, det har ju varit slask så helt ren är den inte efter två dagars resa in till stan.

Men, som sagt – det har blivit lugnare nu och jag har äntligen kunnat ta bort mitt auto-meddelande. Känner hur stressen börjar att lägga sig. I det här jobbet är inte stressen under vissa tider skadlig som den kan vara i ett annat jobb, eftersom jag vet att det blir en lugnare period. Det är övergående – även om det nu har varit hysteriskt mycket att göra. Men, som jag sagt tidigare – Det är kul också!

Igår hade jag undervisning i Södra husen igen – i en sal för trettio personer och var på marknivå och det var en trevlig sal. Det är ett projekt det också – att bedöma undervisningssalar på universitetet.

Jag skall läsa en bok om skolpolitik innan torsdagen.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: