Idag tog det stopp


Har inte gjort så mycket idag … plockat med lite papper, svarat på mail, pratat lite i telefon och sett en deckare av Vinter. Estetiken var jag tvungen att hoppa över idag. Inte ens vilda hästar fick igång mig i morse. Systemet sa – Nej tack! Inte hjälpte det att min bil stod under ett tjockt snötäcke heller.

Det tog helt enkelt stopp ( jag fick en förvarning redan i går morse) – jag behövde lata mig ett tag. Och jag har gjort det med gott samvete 🙂 Började tänka på mina artiklar om etik istället och på våren.

Fick veta att en kurs jag skulle starta i slutet av mars, inte skall startas av mig på grund av den arbetsbörda jag haft nu. Och även om det hade varit roligt att hålla i den kursen tillsammans med några kollegor är jag glad för att det inte blir av denna termin.

I måndagseftermiddag fick jag av en ren tillfällighet veta att de lokaler som jag trodde var bokade på fredag inte var det. Och med tanke på att avståndet mellan dessa lokaler och dem det blev istället är en halv mil fick jag panik och en obehaglig känsla i mage, eftersom det kan vara svårt att nå alla studenter. Men jag samlade ihop mig och lämnade meddelande på nätkonferensen, fixade fram nya lokaler. Och mer än så kan jag inte göra i nuläget. Flytt från ett stället till ett annat under loppet av flera år, gör att det som gick att boka ett år går inte att boka nästa år. Men det var inte mitt fel, men .. men, jag vill ju inte att en grupp studenter hamnar på fel ställe.

Så, istället för att i lugn och ro på måndagskvällen förbereda undervisningen i Utbildningshistoria igår, fick jag försöka reda upp detta. Jag började tack och lov kl. 13 igår, så jag hann. Men det känns ibland som man är på marginalen. Tur att jag har rutin och kan mina ämnen.

Men jag går snart in i en lugnare period. Då jag kan unna mig att lata mig då och då för att kompensera mina helgarbeten. År 2004 bestämde jag mig för att aldrig jobba på helgerna och det höll tills vi samgick med SU då det blev oftare och oftare söndagsarbete. Men nu har det blivit exceptionellt många helger. Har inte haft en helt arbetsfri helg eller vardag sen julhelgen. Och det går inte längden.

Men, som sagt – det blir en lugnare period (trots åttio examinationer) och när våren när solen och värmen kommer tillbaka (hoppas jag) får jag tillbaka det jag inte har haft nu – lite tid att fokusera på min forskning. Jag har ju en hel del timmar att ta ut i forskning- och utvecklingstid.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: