Mycket jobb


Ambitionerna att skriva ner varje dag vad man gör, spricker när man väl börjar arbeta på allvar. Därför har det varit tomt här sen den 5 januari. Är man dessutom förkyld och har en mamma på sjukhus blir det svårare. Men hon är nu utskriven och mår mycket bättre.

Vad har jag då gjort sen sist?

Tog det rätt lugnt över helgen förutom att jag la in en hel del studenter på en konferens i en annan kurs än den som innehåller 90 studenter. Sov en del för att lugna ner förkylningen en aning.

I måndags planerade jag undervisning, vilket också innebar ett samtal med kollegan jag skall samarbeta med och på tisdag åkte jag till universitetet och var på frukostmöte, lärarlagsmöte i utbildningshistoria och hade handledning på eftermiddagen. I onsdags träffade jag en lärarkollega som jag delar arbetet med i distansutbildning i en kurs som fasats ut sen länge som campusförlagd. Vi satt i salen med den vita väggen och några fönster längst ner i salen.  Därefter hade studenter på BUV  – VFU-redovisning på eftermiddagen. Den dagen hade jag mer eller mindre tappat min vanliga röst – då förkylningen satt sig på stämbanden. Tur att jag inte skulle hålla föreläsning. På torsdag åkte jag tidigt iväg till nästa grupp på BUV som hade VFU-redovisning. När jag kom hem vid två tiden var jag rejält trött så jag sov framför TVn några timmar för att orka arbeta vidare med att kolla mail mm. I fredags fick jag ett samtal från en student på förmiddagen och läste därefter två uppsatser.  Har två uppsatser kvar att läsa och bedöma. Vilket jag kommer göra idag! Under fredagen ramlade det in massor av examinationer från BUV-studenterna som jag skall läsa under de kommande två-tre veckorna, samt en del C-uppsatsmanus som skall vara färdigexaminerade nästa vecka. På fredagskvällen satt jag och försökte reda ut vilka deltagare som inte har aktiverade eller saknar studentmail. Då får man söka efter en alternativ mailadress och skriva direkt.

Under helgen skall jag förbereda undervisningen i en tredje kurs som startar på måndag. På onsdag har jag lärarlagsmöte och på torsdag ytterligare undervisning i kursen som startade i måndags och på fredag ett kortare introduktionspass för distansundervisningen.

Allt startar på en gång och det är mer än någonsin. Tre kurser är på halvfart vilket ger lite andrum och möjlighet för planering och förberedelse. Men eftersom det är två grupper som jag har i en kurs som går på helfart och en del tentor att läsa och bedöma, blir det ändå en hel del. Jag har två kursansvar som inte betyder lärarlagsmöten, men väl kontakter med studenter och planering. Det är kul, men tar tid?

Vad gör man då?

Tar en dag och en kurs i taget, samt plockar fram 5 tentor som man skall bedöma varje dag. Ja, då fungerar det. Om man tänker på allt samtidigt ökar stressen. En dag i taget och allt noga antecknat i kalendern, ja då skall det fungera.

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s