Dag 49 – Signe och grekiska valet


Signe som jag trodde skrämdes bort för all tid när hon ville gå in i huset, kom idag som om det aldrig hade hänt. Hon försökte komma in, och hon lydde när jag sa nej. Hon hälsade genom att stryka sig kring mina ben och sen lekte hon kurragömma bakom statyn utanför porten. Hon är som en helt ny katt. Ser så frisk och glad ut. Det gläder mig oerhört mycket. Siri har jag inte sett mer än två gånger. Sist jag såg henne tittade hon på mig som om hon inte riktigt förstod förändringen från min sida. Första gången sprang hon till terrassen och satt och skrek. Den andra gången försvann hon. Jag har lite dåligt samvete för det. Men som sagt, hon har inte setts till. Det bevisar att hon får mat någon annanstans.

Resultatet i det grekiska valet är klart. Ingen fick egen majoritet så det blir en ny valomgång.

”När rösterna nu räknas väntas kampen om regeringsmakten stå mellan den konservative premiärministern Kyriakos Mitsotakis och vänsterledaren Alexis Tsipras. (AB) Enligt experterna väntas dock inget av partierna få någon klar majoritet, rapporterar Ta Nea. Vilket kan innebära att det socialistiska partiet Pasok-Kinal som grundades 2018 kan avgöra vem som styr landet de kommande fyra åren.”

Valet i Grekland

Under två kvällar har vi suttit ute på terrassen till kl. 23. Men ikväll sitter jag och jobbar med manuset. Eller rättare sagt! Jag läser det tredje manuset för att få lite omväxling och inspiration.Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: