Dag 39 – Det är en djungel…


Flyttade från Odos Serdaróglou i förmiddags. Så nu är jag i huset sen tiotiden. Det kändes konstigt i början. Mentalt var och är jag kvar i Pl. Neapolis-området. Tog farväl av värdarna. En bekant var med som berättade att när han var ung kunde de se Huset från området, för det ligger så högt. ”Men det var innan de fick upp de där husen”, sa han och gestikulerade.

Taxin tog den genaste vägen – upp och ner, som i en berg-och-dal-bana. Chauffören skrattade. Men jag kom helskinnad till huset. Fågelvägen och även den vanliga vägen ligger områdena nära varandra. Trots det är det få som har varit där. Eller de kanske inte tänker på att de har varit där. Fast höghusen på redan höga berg, bildar ju en ogenomtränglig mur. Jag blev också förvånad, när jag upptäckte hur nära det är. Tror faktiskt att det var husets kyrka som jag har hört på avstånd från balkongen. Det ger mycket att bo ihop med greker. Fått övning i att prata grekiska. Inga svenska röster på sex veckor. 🙂

När jag hade landat till 80% tog jag bilder på alla vackra blomster som ramas in av djungelns växter.

Här kommer ett bildspel!Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: