Dag 8 – Dan före dan :-)


Foto av Nubia Navarro (nubikini) pu00e5 Pexels.com

Ja då är det resdag 3 i morgon. Det blir alltid tre resdagar när jag reser till Grekland. Det tar tid att komma till Kavala.

Lite om dagen i Saloniki.

Det har varit fyra olika väder idag, mulet, sol, växlande molnighet och regn. Nu tror jag regnet har upphört. Luften är friskare, men kyligare. Idag har jag gjort mycket av ingenting 🙂 .

Vaknade tidigt. Frukostrummet var fullt, så jag väntade ett par timmar på att äta frukost. Eftersom jag sov över den igår, var den extra god idag. Men synd är att istället för att få kaffe i kanna har de en kaffemaskin nu. Det är säkert gott, men det är lite lyxigt med en kanna. Och det fick jag faktiskt idag med viss påtryckning. Får se om det går i morgon också. Självklart är vanligt kaffe också ur en maskin, men det är kannan som är det extra. Sen satt jag mig på en plats som var för middagsgäster, och blev tillsagd, men även det gick jag i land med. I gengäld bar jag tillbaka tallrik. Och vilken god frukost. Jag vet att det står högre upp. Men denna yoghurt med frukt som var så mjuk och god att det gick rysningar genom hela kroppen. Vitt bröd med god hallonmarmelad. Och sockerkaka. Låter inte märkvärdigt i och för sig. Men har man längtat länge….!

Satt en stund i vårsolen. Drack kaffe, rökte en cigarett och mådde bättre än på mycket länge. Men, som sagt, solstunden varade inte. Ett besök i affären och sen var solen bakom molnen. Den verkar blyg.

Eftersom det är påsk i Grekland om några dagar, var jag osäker på hur mycket folk det kommer vara på bussen. Hur många från Saloniki som firar påsk där. Jag försökte boka online, men jag fastnade hela tiden när jag kom till antal passagerare. Men kunde inte riskera att bli utan plats. Fick hjälp av receptionen. Trots att hon använde sig av samma webbsida, så fungerade allt. Och det är inte lite man måste fylla i (vilket man inte behöver när man bokar tågbiljett. Då räcker namnet.) KTEL vill ha land, stad, namn, adress, zipkod, telefonnummer. Det är egentligen bara ålder, hår- och ögonfärg, samt födelsedatum som de inte efterfrågar. Och betalning med BankID (det är bra).

Ja, det var min dag. Inte mycket att skryta över. Men dokumenteras ska även dagarna inget speciellt händer. Annars blir verkligheten förljugen.Kategorier:Aten, Saloniki/Kavala 2023

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: