Jag har slutat att räkna dagarna (uppdat. 21/4)


Smittspridningen ökar fortfarande i Sverige och många struntar i restriktionerna. Jag upptäcker att en gradvis förändring har skett under de sista månaderna. Däremot är det positiva att dödstalen har sjunkit avsevärt mycket sen vaccinationerna av de äldre på äldreboendena och i hemtjänsten

Men vaccinationerna är ett kapitel för sig. Det är viktigt och vi uppmanas att vaccinera oss, samtidigt som de visar fullständig oförståelse för den som inte vågar riskera att ta Astra Zeneca. Tegnell svarar på en fråga idag på presskonferensen, om varför inte de som mår dåligt över att inte kunna tacka ja till det och få möjlighet att få ett annat vaccin, att de skall gå efter fakta. Jo, men fakta är ju faktiskt att befolkningen över 65 år fortsätts vaccineras med AZ fast utredningen inte är klar. Fakta är alltså att ingen vet ännu anledningen till den allvarliga biverkningen. Så, Tegnell, skall vi bortse från vissa delar av fakta, och ta till oss den fakta som du och folkhälsomyndigheten väljer att ge oss, som baserar sig på nyttoprincipen, som i sin mest otäcka idé är att det är värt att offra enstaka liv till förmån för det största antalet. Man kan inte säga att det är rätt beslut som sedan visar sig inte ha varit det, utifrån den fakta man har tillgänglig. För i så fall stryker man ”att man inte vet orsakerna till biverkningen”. Om inte alla länder registrerar alla fall på grund av att de inte finns möjligheter, så kan det finnas ett mörkertal. Något annat som framkom i dag, var att Tegnell sa först att det var 100 personer som har drabbats, efter tio minuter var det 130 personer. Andra säger 287 personer. ?? Och att det bara är några få som inte tar Astra Zeneca. Vet inte om 5-10% är några få.

Folkhälsomyndigheten som talar om att de ser till hela folkhälsan, bryr sig alltså inte om att 5-10% mår dåligt av att de går ovaccinerade, för att de inte vågar ta risken att få biverkningen. Om vi vaccinerar oss nästa vecka, kanske fler fall dyker upp hos människor över 65+ och så stoppas all vaccinering. Kul för den som tagit risken! Knappast! Uppdatering 21/4: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-svenskt-fall-efter-astra-over-65-ar

Jag har inte vaccinerat mig sen 80-talet och det var gammaglobulinvaccin. Har aldrig vaccinerat mig mot influensa, trots det yrke jag har haft. En gång har jag haft influensa och det var år 1999. Vet därför inte hur jag kommer att reagera på vaccinet för covid19. I flera månader förberedde jag mentalt för att ta vaccinet, och då handlade det om Moderna eller Pfizer. När jag då fick veta, att det blev Astra Zeneca, som jag kände på mig att det skulle bli, blev det ändå som att få ett slag i magen. Min reaktion chockade mig, därför den avslöjade den stress jag känt under ett år. Jag var redo att vaccinera mig, men efter beskedet, är jag inte bara tillbaka till utgångspunkten utan gått två steg bakåt från den.

Jag känner mig stressad över att behöva ta ett beslut. Skall jag chansa eller vänta, eller skall jag inte vaccinera mig alls. Det här känns inte alls bra, MEN, jag kan inte tillåta att det här tar över mitt liv. Måste få tillbaka kontrollen, för det är den som hållit mig uppe under 365++ (jag har slutat räkna dagarna) sen 9 mars 2020.

Därför har jag nu bestämt mig för att få hemleveranser. Har tänkt länge på att göra det, då det har blivit för jobbigt att släppa tunga matkassar. MEN, nu gjorde jag slag i saken. Har även bestämt mig för, när vädret tillåter (skall bli kallt igen) gå ut på promenader, ta dagsturer mm. Och inte träffa någon överhuvudtaget. Jag får helt enkelt gå tillbaka till hur jag såg på saken våren 2020 – Det är inte aktuellt än att se en möjlighet att kunna röra mig friare. – Jag känner en oerhörd besvikelse och den måste jag bli av med. Jag känner mig förbannad, som jag intellektuellt är medveten om är överdriven. Men, ilskan är inte enbart riktad mot min egen situation, utan över att man riskerar att vissa kan få den svåra biverkningen, samt att de tillåter att massvaccinera med ett vaccin, när inte ens utredningen är klar, utan att veta.

Mitt liv består av studier och skrivande av en bok, samt en del uppdrag på SU. Det kunde vara sämre. MEN, besvikelsen över att min känsla av att jag skulle få Astra Zeneca blev sann, ja den tar ett tag att komma över.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: