Söndag i Kavala Port


För 24 timmars sen, satt jag på bussen från Saloniki. Och nu sitter jag och arbetar i ett rum med fantastisk utsikt och inomhustemperatur på 24 grader. Utanför på balkongen är det något helt annat. Lite fuktig värme, men uthärdlig, efter hettan i Nauplio. Och dit går jag när jag behöver värma mig utan ha ponchon över axlarna. Men nu är det nästan lite för kyligt inomhus. Jag har morgon och förmiddagssol, vilket är skönt. Det går att sitta på balkongen från kl. 13 och framåt.  Söndag idag och jag passar på att bli klar innan semestern startar i morgon.

När jag slog upp ögonen kl. halv sju visste jag precis i vilken stad jag var. Märkligt att man alltid vet var man befinner sig, oavsett.  Höll på att få hjärtsnörp. Solen hade precis kommit upp en bit ovanför husen. Innan jag åt frukost bestämde jag mig för att använda balkongdörren i sovrummet i stället för i vardagsrummet där jag sitter och arbetar. När jag var klar var dörren stängd. Jag puttade på den och gick till den andra. Hjärtat satt i halsgropen! Var jag utestängd? Och vad gör jag då? Mobilen inne i lägenheten och jag utanför på en balkong fem trappor upp med grannar som fortfarande sover. Inte en chans att någon skulle höra mig, och värmen som sakta men säkert skulle stiga. Jag puttade och stod som ett fån, tills jag av misstag puttade på den andra glasdörren och då gick den upp. Alltså, så här ligger det till – till vardagsrummet öppnar man närmast mot bordet och till sovrummet bort från det. Tur att hjärtat verkar vara okey!

Elisabeth kom kvart över tio för att ta med sig skräp mm, och hörde sig för hur allt var. Sen fortsatte jag med arbetet och håller fortfarande på. Var tvungen att ladda ner allt ännu en gång, men nu spar jag det på ett USB-minne som jag köpte i Saloniki. Åt yoghurt och aprikos, persikor och bananer till lunch. Gott!

Söndag, folk- och biltomt i stort sätt! Kavala är inte någon turiststad (även om turister vistas i stan) vilket märks med all tydlighet på söndagarna. När färjan till Thasos avgår försvinner de flesta måsar och trutar som suttit på lampor, cirkulerat över hamnen och följer med den. Den verkade dock se rätt tom ut, så någon mat blev det nog inte den här gången.

 Kategorier:*Kavala 2019*, Galleri, Nauplion

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: