Sjunnesson har gått över gränsen …


… när han på sin blogg uppmanar andra att blockera tiggare efter att själv ha gjort detta två gånger, och skriver med en viss stolthet (kan man ana) att det fungerar. Till skillnad från andra inlägg håller de flesta som kommenterar inte med den här gången. Men han får ju publicitet och det kan ju vara en anledning. Av det skälet är jag sparsam med att dela hans inlägg. Men ibland känns det tvunget.

Han menar följande:

Detta är ett icke-våldsinriktat förslag som bygger på passivt motstånd och medborgerligt civilkurage.

Jag har lite svårt att förstå det där med civilkurage. Det brukar man tilldela människor som står upp mot makten. Men tiggare, som sitter i ur och skur och kyla. Men, han menar ju att de är inresta av kriminella. Man kan ju fråga sig om det inte finns lukrativare sysselsättningar dessa skulle kunna syssla med.

En kommentar skriven av Nico E ger mig hopp:

Jag prövade denna metod härnere i G-berg centrum. Det gick en minut, sen ”förlorade” jag pga kände mig idiotisk o omänsklig, kändes som jag plötsligt ”såg” tiggarkvinnan på ett annat sätt, hennes trötta, vänliga ögon o frågande blick. Snömodden hade gjort hennes pappskiva helt mjuk, slutade med att jag gick o hämtade bil-filten åt henne 😀

Nog måste det väl finnas vettigare saker Sjunnesson skulle kunna sysselsätta sig med än sådana här tilltag. En berest och intellektuellt skolad person, borde lägga sin energi på annat, men som verkar längta tillbaka till vänsteråren och de aktioner som då var vanliga (fast inte mot svaga grupper i samhället).

Avpixlat som blivit inblandad tar avstånd från aktionen och fick därmed möjligheten att kritisera journalistiken genom en lång kommentar. Men det finns vissa guldkorn i kommentaren. Även om det finns en vilja till att vara PK för att förhindra att förlora den trovärdighet som Avpixlat ändå verkar vilja nå.

Eftersom hitresta tiggare – trots alla starka invändningar man kan ha mot deras förehavanden i vårt land – utgör en svag samhällsgrupp anser vi också att blockeringar av det slag som Sjunnesson föreslår är ett psykologiskt kontraproduktivt sätt att opinionsbilda – även om man klarar att hålla sig inom de fredliga ramar som Sjunnesson deklarerar. Sådana manifestationer riskerar att skicka fel signaler – stora, starka och välmående svenskar som stöddigt står och blockerar sittande, svaga och fattiga tiggare.

Det är en svag samhällsgrupp, som nu Sjunnesson uppmanar att blockera.

Och Sjunne! Om det här inlägget kommer in som pingback, har jag inget emot att du tar bort eller inte godkänner det.

 

 

 

 Kategorier:Vardagen

1 svar

  1. Vi ser olika på detta Monika.
    Gott Nytt År

    Gilla

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: