Gilla läget … eller lagen om all tings …


DSCN5338Nu blev inte helguppehållet som jag planerat. Redan några dagar före jul ömmade huden på höger sida på bålen och det gjorde ont i muskeln. På lördagen upptäckte jag ilskna utslag vid revbenen, under bröstet och på ryggen. De utvecklade sig under helgen och på måndag sökte jag upp VC, som konstaterade kontakteksem. Fick hydrokortisonsalva och allergitabletter om jag skulle behöva. Julafton och Juldagen frös jag bara jag rörde mig och eksemet utvecklade sig till att innehålla små små blåsor, omfånget var som tefat fram och bak, och värken tilltog. Sov inte ordentligt på flera nätter – somnade av ren utmattning mellan kl. 4-6, men vaknade efter några timmar. Kunde inte sitta och inte ligga. Sitta framför datorn mer än fem minuter – otänkbart på en hel vecka. Kände mig inpluggad. Men så vände det i söndagsmorse då en del av blåsorna började torka. Och idag har allt torkat. Men det ontkliar, det sticker och efter att ha sovit ut under en natt, var det så dags igen i natt att bara sova några timmar (när jag väl fått kroppen i ett läge då då lakanet inte skavde). Huden är fortfarande så öm att kläderna gör ont. Men jag mår bättre och fått tillbaka matlusten.

VC trodde det var en stress som skapat ett eksem inifrån, eftersom jag inte bytt några tvättmedel, parfymer eller ätit något som jag inte brukar. VC sa också när jag talade med dem i måndags att hela området blir ömt, på grund av att huden är tunn och nerverna påverkas.

Men fy vilken smärta!

Nu ser jag framåt igen, då eksemet torkat ihop. Men det kommer ta ett bra tag innan det blir helt bra.

 Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: