Service och en utflykt till kommunen där eliten bor :-)


007Sitter just nu och arbetar med en ppt-presentation till på fredag. Är klar med fältstudieuppgifterna och har vare sig undervisning eller egen kurs. Har gott om tid. Men jag är trött. Beror inte på för mycket jobb, utan på för få timmars sömn. Vaknade klockan fem, fast ringningen stod på klockan sex. Vågade inte somna om. Idag skulle jag åka och serva bilen i Nacka, kl. 09.30. Men då åker jag klockan åtta, så slipper jag vänta så länge som jag brukar göra. Körde iväg i lugn takt, klockan gick långsamt och färden snabbt. När jag åkte ner i tunnlarna var hon kvart över åtta. Nej, nej, nej. Nu får jag vänta ännu längre, för avfarten till Nacka forum är ju inte långt från tunnelöppningen. Så, jag var där 8.25. Men jag fick faktiskt tiden att gå, genom att fixa lite mer i bilen (nytvättade och rengjord inne i bilen gjorde jag igår – nu kom metallicen fram) och gå omkring i bilhallen och titta och sukta efter en ny bil. Provsatt i en del av dem, men man ser inte fronten (inte ens i I20 som jag vill ha). Hua! Det enda man ser är en stor och bred vindruta. I20 är i för sig den näst minsta bilen, men de är alla alldeles för stora för mig. Jag försvinner i dom!

Sen lämnade jag in nyckeln och satt sen och drack tea i restaurangen en trappa upp i en timme och läste ut både Metro och DN och tiden gick och satt drygt en halvtimme nere i entren, innan den var klar. Bilen var som förra året vid samma tid. Inga större fel och brister. Det var en bromsskiva i höger fram som hamnat snett och låg och skavde, men det fixade teknikern till. Datorn var okey och för övrigt en spricka i glaset i höger strålkastare och en trasig klocka.

Och när jag återigen var nära min bil igen, tänkte jag – Nej, du får hänga med ett tag till. Det är imponerande sa teknikern över att den gått igenom besiktningen varje gång och har varit i tjänst i snart elva år, utan några större reparationer (kamrem och främre avgasrör och en lampa då och då). Jo, jag blir lika imponerad varje gång jag ser bilen, sa jag. Innan vi skildes åt fick jag beröm för att handbromsen var så bra och frågade om jag lade i den på semestern. Nej, sa jag! Det är därför den är så bra och det är ovanligt, sa han.

Är så stolt över min lilla bil. Men, peppar, peppar!

Svängde av i Skhlm och köpte en tröja och två toppar, samt strumpor. Det börjar bli kallt, fast det inte var så kallt idag som det var förra veckan. Körde hem, åt och nu sitter jag alltså här framför datorn och funderar och funderar, samtidigt som jag skriver inlägget. Vet att jag får till det till slut, men nya ppt-presentationer kräver en del, men samtidigt är det kul. Vi får se!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: