Vecka 13


Det har gått några dagar sen jag skrev sist. Det har varit fullt upp den här veckan. Kanske inte i undervisningstid räknat, men i form av förberedelser och efterarbeten, samt en del annat.

I måndags förberedde jag starten av en ny kurs och i tisdags åkte jag till Södertörn redan kl. 9 för att sitta i ett av bibliotekets grupprum för att läsa och förbereda opponeringen som startade kl. 13. Kände mig väl förberedd, men även en aning laddad. Opponeringen gick väl inte precis som jag tänkt mig, då jag blev avbruten efter fem minuter som just då kändes som ett ”hot” mot mitt väl planerade upplägg. Det stod helt still i fem minuter ungefär, och jag tyckte väl att synpunkter på eventuella missar kunde komma i efterskott. Nåväl, jag kom igen. Men, det var inte med samma tillfredsställelse som jag började det hela med. Åkte hem direkt efteråt och fortsatte att förbereda undervisningen dagen därpå.

I onsdags efter bara några timmars sömn gick jag upp kl. fem och begav mig ut i Stockholmstrafiken. Köer som vanligt, men jag kom till institutionen 50 minuter senare. Kl. nio träffade jag mina studenter. Även här kraschade min planering, då det som jag bedömde det hela fanns ett glapp mellan kurs 1 som kurs 2 skulle bygga på. Men jag fick vara flexibel, låta en del av mina föreläsningar utgå och istället försöka få studenternas arbeten att gå ihop med kursplanen för kurs 2.

Kände mig rejält trött när jag slutade kl. 16.

I torsdags var jag uppe tidigt då värden anlitat en entreprenör för att se varifrån oljuden i rören kom ifrån. Han stod på porten exakt kl. 8. Och efter någon timme eller två hörde jag de hemska ljuden och aldrig varit så glad av att höra dem. Han hittade problemet och nu har det varit tyst sen dess. En kökskran i en lägenhet i källarvåningen som enligt entreprenören menade måste ha hörts i hela huset. De som bor nära mig har hört det. Så nu är det bara att hålla tummen framöver. Det är iaf mycket vilsamt.

Igår fredag deltog jag i Högre seminariet i filosofi på Södertörn, där ämnet var dialogen Filebos som jag närläser och analyserar just nu. När jag åkte därifrån var det köer från Karolinska till Glömstavägen. Väl hemma efter middagen somnade jag och sov några timmar. Såg Let´s Dance och sen hamnade jag på Skype och höll lite koll på hur det gick för mina studenter inför tentainlämningen senast kl. 23:59. Svarade på lite frågor!

Idag är jag trött, har ont överallt, men har suttit och jobbat en del, samt även arbetat med Filebos. Men jag känner mig inte riktigt glad idag, men vet att glädjen återkommer med vilan.

Ja, det har varit min vecka!

Något jag gärna vilar i är beskedet om att jag har fått ett gästrum i Kavalla två veckor i juli. Skall bli kul att åka tillbaka och arbeta under andra förhållanden än det är möjligt här hemma.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: