Arbetshelg + störande oljud


I helgen har jag arbetat mest hela tiden. Igår läste jag igenom en hel del kurslitteratur till nästa vecka, samt började med att göra en ppt-presentation. Parallellt arbetar jag med en opponering i filosofi. Det gick bra igår, förutom att i fyra timmar störde oljuden från grannarnas köks- badrumsbestyr mig. Det hörs i badrummet men sprider sig till kranarna i köksregionen och hörs i hela lägenheten.

001Till slut knackade jag i elementet igår för första gången och höjde rösten ovanför elementet att sluta någon gång, vilket de otroligt nog gjorde. Det är ett metalliskt skorrande ljud med jämna mellanrum som startade i början av december (under hela jul- och nyårshelgen, samt över trettondan var det dock helt tyst) och värden hittar inte felet, men är på gång. Det går inte att leva med, då det inte går att komma undan. Man rycker till varje gång. Min närmaste granne reagerar likadant och vi jämställer det med att dra naglarna utmed en svart tavla. Då förstår ni. Men jag har tre frågor: a) Lever vissa i badrummet (för jag kan inte förstå att man behöver hålla på där inne under mer än 8-12 timmar dag ut och dag in och med vad är frågan), b) Hur står det ut själva? och c) Varför felanmäler de inte? (vilket jag alltså till slut gjorde den 2 februari). Därför har jag börjat misstänka att det är någon maskin, som är felkopplad eller att det är något fel på den. Värden har fixat kranarna hos grannen, men eftersom detta inte hjälpte för detta oljud, skall de fortsätta efter helgen.

Idag har det än så länge varit tyst, men jag känner mig spänd hela tiden. Eftersom det är speciellt viktigt idag att jag kan fokusera. Har inte så många dagar på mig att bli helt klar och förberedd. Men, oavsett, skall inte ljud från grannarna bli oljud hos andra. Barn som leker och springer, vuxna som pratar och annat ljud, gör mig inget alls. Men det här oljudet går mig på nerverna! Med tanke på annat som händer i världen kan det här ses som en bagatell, men även till synes oviktiga saker kan påverka oss människor på ett mycket negativt sätt. Jag hoppar ju inte till varje gång av vilja.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: