Egen handledning, tjänstehandledning och genusplogning


DSCN5167Var på första handledningsträffen igår och fick massor av bra tips, samt en tolkning av handledaren av min text. Det är just det som är så bra med handledning – att få synliggjort det man har gjort fast man inte själv ser det. Vi satt i ett av grupprummen på SUs bibliotek i någon timme. När jag kom hem efter att jag själv handlett en av mina studenter satt jag och gick igenom massor av träffar på Leo Strauss, Jacob Klein och Marsilio Ficino. Jag var trött, då jag bara hade sovit några timmar på natten och gått upp kl. 5, men kunde inte sluta leta efter fulltexter som jag kunde ladda ner. Nu har jag en hel del att gå igenom för att ringa in syfte och frågeställning som är hanterbar. Vad roligt det här skall bli!

Det tog lång tid att somna i natt, men tog sovmorgon. Och idag har jag svarat på några mail, haft två telefonsamtal och läst ett kapitel ur Leo Strauss bok – Persecution and the Art of Writing och en hel del annat.

Såg Debatt ikväll och är fortfarande konfunderad över Genusplogning, dvs. att man prioriterar gång- och cykelbanor framför de stora vägarna. En del menade att vägarna skall prioriteras (om nu något skall det) eftersom det blir köer och risken är stor för att det blir fler bilolyckor och svårare för utryckningsfordon och färdtjänst att komma fram. Man tog upp Karlskoga som ett lyckat exempel, men det kanske inte är så lämpligt att göra om man jämför med Stockholms trafiksituation. Det säger sig själv att det vore fatalt att vänta med att ploga de större vägarna där. Men, hur som helst, vad har det här med genus att göra? Det handlar väl om framkomlighet oavsett vilket kön man har.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: