Nystart!001Nu är det sista dagen på uppehållet över jul och nyår. Och vardagen startar. Nu är det slut på sena nätter och långa sovmornar. Det har mest varit helger och varje morgon har jag varit tvungen att fråga mig – Är jag i tjänst idag eller inte :-). Nåväl, det har varit tyst från många håll. De flesta studenter vill ju också ha ledigt. Dessutom har mina grannar troligen varit bortresta, för det har varit ovanligt fridfullt under två veckors tid.

Men, har jag varit sysslolös? Långt därifrån. När jag inte har förberett undervisning för nästa termin och fixat i ordning material som de behöver, har jag arbetat med min logiktenta. Den är snart klar. Jag behöver fila lite till, samt få in en del referenser. Fick svar på min metafysik-tenta att den är godkänd, vilket innebär att jag under nästa termin ÄNTLIGEN kan skriva min C-uppsats i filosofi, då jag har kommit upp i 22.5 poäng (men jag räknar med att min logiktenta blir godkänd). Jag började arbetet med att komma fram till den här dagen redan år 11. Men, tjänstefördelningen har bidragit till att jag inte kunnat fullfölja speciellt studierna på B-nivå, plus att det har getts kurser som jag inte känt ger mig något för vare sig min forskning eller min undervisning. Den här terminen har det dock varit en kurs om Aristoteles metafysik och en om hermeneutik. Kursen på C-nivå innebär att det är möjligt att gå läskurser, t.ex. Filosofiska utopier som behandlar Platons dialog Timaios, vilket då inte innebär krockar och uppsatsseminarierna ges endast en gång per månad. Det lovar gott. Men, jag är sugen på kursen Känslans filosofi.

C-uppsatsen kommer behandla Platon utifrån dialogen Filebos, som behandlar lust och förnuftig kunskap. Något som har aktualitet även idag. Det skall bli spännande att närläsa och analysera Platons dialog Filebos. Har ju redan läst alla och tolkat 17 av dessa som min avhandling bygger på. Men denna gång blir det utifrån ett filosofiskt perspektiv. Skall bli spännande.

Till dem som menar att filosofi och speciellt antiken inte har något att göra med pedagogik och undervisning, rekommenderar jag att lyssna på en föreläsning av Anna-Karin Selberg vid Södertörns högskola om Ethos. En föreläsning som jag rekommenderar mina studenter att lyssna på som påbörjar sin kurs om etik på VAL-programmet om några veckor.

Den praktiska klokheten

Mycket bra!Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: