Fin fredag


010Det var verkligen skönt att gå ut igår, sätta sig i bilen och köra in till institutionen på 35 minuter. Solen lyste från en klarblå himmel, och ingen iskall blåst. Däremot lite kyligt i luften. Härligt väder!

Jag fixade en del inrapportering, och bekanta mig med uppdateringen av våra datorer till Windows 7 som jag har hemma. Efter sex år ser jag nu att jag jobbar på Stockholms universitet, då det är den sida som först kommer upp när jag loggar in.  Jag pratade lite med folk i personalrummet, samt räddade en myra ut i friheten från en bedrövlig tillvaro på en av toaletterna på sjätte våningen. Tog ett papper som den kröp upp på, och på vägen till köket ramlade den ner på golvet två gånger, men kom upp på pappret igen. Sen släppte jag ut myran genom fönstret och den knatade iväg. Nåja … ibland måste man visa även en myra barmhärtighet.

Vi har en myrstack längre upp och vägen fram till entrén är så här på våren full av myror. Och jag avskyr att trampa ihjäl dem, men många gånger är det oundvikligt. Förra året blev så många skadade så det gick en karavan med myror som bar på sina döda artfränder. Inte lätt att vara myra i en värld med jättar.

Träffade kl. 13 den student som jag handleder enskilt, då hon skriver inom lärarprogrammet. Vi hade ett givande samtal om det teoretiska perspektiv hon skall använda och hur hon skrivit sin text. Klockan 14 träffade jag fyra studenter som skriver uppsats inom magisterprogrammet och diskuterade deras teoretiska perspektiv. Tre uppsatser och tre olika ämnen och perspektiv. Vi satt i en mycket stor sal. Inte det ultimata när studenterna skall ha synpunkter på varandras texter, men det var bokat sen tidigare till en kurs som inte blev av. Så , varför inte utnyttja den då.

Vi skiljdes åt strax före kl. 16.00 och jag stannade kvar till halv fem då jag körde direkt hem.Kategorier:Vardagen

Lämna en respons

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: